Έκρηξη των διακοπών μεγάλης διάρκειας μετά την πανδημία - Ποιοι παράγοντες οδηγούν τους ταξιδιώτες σε πολυήμερες διακοπές

24-06-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Οι διακοπές μεγάλης διάρκειας, που ξεπερνούν τις 10 διανυκτερεύσεις, παρουσιάζουν αυξανόμενη ζήτηση για την μετά COVID εποχή, σύμφωνα με έρευνα της GlobalData.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι οι διακοπές μεγάλης διάρκειας θα παρουσιάσουν έκρηξη μετά την πανδημία, καθώς η εργασία εξ αποστάσεως η οποία είναι η μεγάλη τάση της πανδημίας αναμένεται να καθιερωθεί στο μέλλον.

Σύμφωνα με την έρευνα της GlobalData, ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες (26%) προτιμούν πλέον να κάνουν διακοπές αναψυχής τουλάχιστον 10 διανυκτερεύσεων, με δημοφιλέστερες τις διακοπές 4-6 διανυκτερεύσεων (28%).

Τα μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια προσφέρουν στους ταξιδιώτες, οι οποίοι περιορίστηκαν πολύ το τελευταίο διάστημα, τον ιδανικό χρόνο για να αποσυνδεθούν από την καθημερινότητα, κάτι που ενδέχεται να βρίσκεται πίσω από την τάση αυτή, δήλωσε ο αναλυτής της GlobalData, Gus Gardner.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι το 2019 η μέση διάρκεια διακοπών ήταν 4,45 ημέρες για ταξίδια εσωτερικού και 9,22 ημέρες για διεθνή ταξίδια, που σημαίνει ότι η ζήτηση για μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές αυξήθηκε σημαντικά από την έναρξη της πανδημίας.

Άλλος ευνοϊκός παράγοντας για τη στροφή των ταξιδιωτών στις πολυήμερες διακοπές είναι η εξοικονόμηση χρημάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς δεν υπήρχαν πολλές επιλογές διασκέδασης.

διαβάστε ακόμα

Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο