Βρετανία: Κατακραυγή για το «πορτοκαλί» σε Ελλάδα και Ισπανία

10-05-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Την κατακραυγή χιλιάδων Βρετανών προκάλεσαν οι ανακοινώσεις χωρών στο πλαίσιο του συστήματος χρωματικής κωδικοποίησης που έχει θέσει σε εφαρμογή η Βρετανία στα διεθνή ταξίδια, καθώς τα σχέδιά τους για διακοπές Half-term έπεσαν στο κενό. 

Τώρα, ο διευθυντής της easyJet, Lohan Lundgren, καλεί τους Βρετανούς υπουργούς να τοποθετήσουν την Ελλάδα και την Ισπανία (τοποθετήθηκαν στην πορτοκαλί κατηγορία) στην πράσινη λίστα χωρών, για ταξίδια από τις 17 Μαϊου, προκειμένου να μην απαιτείται καραντίνα κατά την επιστροφή των Βρετανών από τις χώρες αυτές.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Lundgren, η απόφαση να αφεθούν έξω από την πράσινη λίστα δημοφιλείς προορισμοί όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Γαλλία είναι υπερβολικά αυστηρή και δεν στοιχειοθετείται, καθώς ο κίνδυνος κορωνοϊού στην Ελλάδα και την Ισπανία είναι πολύ χαμηλός.

Ο βουλευτής των Tory, Daniel Kawczynski, ο οποίος συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος για την Ελλάδα, σε δηλώσεις του στη Mail on Sunday δήλωσε ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης είναι παράλογη και, όπως είπε, «πώς μπορείτε να κατηγοριοποιείτε την Ελλάδα στο σύνολό της που αποτελείται από εκατοντάδες νησιά»; Χαρακτήρισε δε το σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης καταστροφή λέγοντας ότι ενώ το εμβλιαστικό πρόγραμμα θα έχει καλύψει τον πληθυσμό, οι αποφάσεις ανατέθηκαν στους επιστήμονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Mail, οι αποφάσεις στα ταξίδια καθοδηγούνται από το υπουργείο Υγείας και τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Michael Gove, ο οποίος «είναι αποφασισμένος να κάνει αυτό που λένε οι επιστήμονες».

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι τα ελληνικά νησιά δεν μπήκαν στην πράσινη λίστα γιατί οι υγειονομικές αρχές δεν αξιολόγησαν ξεχωριστά δεδομένα κορωνοϊού από τις περιοχές αυτές.

Παράλληλα, οι Βρετανοί που θα ταξιδέψουν σε ηλιόλουστους προορισμούς ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με κόστη για τεστ που ξεπερνούν το κόστος των διακοπών τους. Για παράδειγμα, μια τετραμελής οικογένεια που ταξιδεύει στην Πορτογαλία μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει 960 λίρες για τα τεστ ενώ το κόστος διακοπών ανέρχεται σε 720 λίρες, σύμφωνα με τη Sunday Mirror. Εκφράζονται φόβοι ότι το κόστος αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας για τις διακοπές.

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες