Έρευνα Global Rescue: Αυξάνεται η εμπιστοσύνη στα ταξίδια – Ποιες ανησυχίες καταρρίπτονται

27-04-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Ο φόβος για μόλυνση από τον κορωνοϊό ή την καραντίνα έχει υποχωρήσει κατά 37% ως βασική ανησυχία των ταξιδιωτών, με την εμπιστοσύνη στα ταξίδια να παρουσιάζει σημαντική αύξηση από την κήρυξη της πανδημίας, όπως αποκαλύπτει η Traveller Sentiment and Safety Survey της Global Rescue.

Το 78% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι νιώθουν «πολύ λιγότερη» ή «λιγότερη» ανησυχία για την ασφάλειά τους στα ταξίδια το 2021 έναντι του 2020, με μόνο το 22% να δηλώνει ότι ανησυχεί περισσότερο ή πολύ περισσότερο.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Global Rescue, Dan Richards, οι ταξιδιώτες είναι δυο φορές πιο πιθανό να προγραμματίσουν διεθνή ταξίδια μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο, από οτι ήταν τον Σεπτέμβριο του 2020. 

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ταξιδιωτών έχουν ήδη κάνει ταξίδι εσωτερικού ή προγραμματίζουν να κάνουν πριν τον Ιούλιο, πρόσθεσε.

Καθώς αυξάνεται η εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών, ο κ. Richards, ο οποίος είναι επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ταξιδίων και Τουρισμού στο Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, ενθαρρύνει τις κυβερνητικές υγειονομικές αρχές να αναπτύξουν δυνατότητες εντοπισμού, αναγνώρισης και διαχείρισης του κορωνοϊού και ανερχόμενων παθογόνων απειλών. 

Με τη βελτίωση της τεχνολογίας, τα εργαλεία που εντοπίζουν ενεργές μολύνσεις με κορωνοϊό και ανερχόμενες ασθένειες που μεταδίδονται με την αναπνοή, μπορούμε να ανακάμψουμε αποτελεσματικά και να δράσουμε προληπτικά στη διασπορά του ιού ενισχύοντας παράλληλα και προστατεύοντας τη βιομηχανία ταξιδίων και φιλοξενίας, δήλωσε ο κ. Richards.

Το 91% των ερωτηθέντων δέχονται να περάσουν από μια γρήγορη διαδικασία τεστ για να ελεγχθεί εάν είναι φορείς πριν τα ταξίδια, και το 80% δήλωσε ότι θα πλήρωνε για το τεστ ανάλογα με το κόστος του. 

Το 46% στηρίζει τη χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού για ταξίδια εσωτερικού και το 42% όχι. Όσον αφορά όμως τα διεθνή ταξίδια, το 70% προτιμούν τη χρήση πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Οι ταξιδιώτες προτιμούν να έχουν οι ίδιοι τον έλεγχο των δεδομένων τους που αφορούν τον εμβολιασμό και τα τεστ αντί κάποιος κεντρικός οργανισμός. Το 45% των ερωτηθέντων επιθυμεί τα αποτελέσματα των τεστ να διατηρούνται από το άτομο και να παρουσιάζονται όπου αυτό είναι αναγκαίο. Ένα άλλο 16% δεν επιθυμεί να συλλέγονται δεδομένα.

Το 54% των ταξιδιωτών δήλωσαν ότι θα αποφύγουν πολυσύχναστους προορισμούς με ανεπαρκείς ιατρικές υποδομές (22%). Αυτοί είναι οι δύο κορυφαίοι λόγοι που τους αποτρέπουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.  

Η πιο σημαντική υπηρεσία προστασίας στα ταξίδια είναι η εκκένωση από το σημείο της ασθένειας ή του τραυματισμού (49%) και ακολουθεί η ασφάλιση ακύρωσης τους ταξιδιού για οποιοδήποτε λόγο όπου οι ταξιδιώτες προστατεύονται από οικονομικές απώλειες σε περίπτωση ακύρωσης τελευταίας στιγμής (21%).

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι