Οι 7 χώρες που θα είναι ανοικτές για Βρετανούς τουρίστες χωρίς εμβόλιο - Ανάμεσά τους Ελλάδα και Τουρκία

22-04-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Τις χώρες στις οποίες οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα μπορούν να επισκεφθούν αυτό το καλοκαίρι χωρίς να είναι απαραίτητα εμβολιασμένοι, παρουσιάζει η βρετανική Mirror.

Καθώς οι προορισμοί ετοιμάζονται για να υποδεχθούν Βρετανούς τουρίστες, ορισμένοι θα είναι διαθέσιμοι χωρίς την απαίτηση εμβολίου, μόλις αρθεί ο περιορισμός της Βρετανίας για τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια.

Η Ελλάδα και η Τουρκία, παρότι έχουν ορισμένους άλλους περιορισμούς, είναι δύο από τις χώρες αυτές.

Δείτε όλες τις χώρες στις οποίες δεν απαιτείται εμβολιασμός για τους Βρετανούς...

Τουρκία | Ο υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι, έχει δηλώσει ότι οι Βρετανοί θα είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα του μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο άρει τους περιορισμούς, χωρίς να χρειάζεται εμβολιασμός.

Προς το παρόν, οι ταξιδιώτες χρειάζεται να παρουσιάσουν απόδεικτικό αρνητικού τεστ που θα πρέπει να έχει γίνει εντός 72 ωρών από το ταξίδι.

Κροατία | Όσοι δεν έχουν εμβολιαστείπλήρως ακόμα, πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR, αρνητικό τεστ αντιγόνου ή επιβεβαίωση ανάκαμψης από τον Covid-19 εντός 180 ημερών. Θα πρέπει επίσης να παρουσιάσουν βεβαίωση κράτησης καταλύματος και να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική φόρμα πριν ταξιδέψουν.

Ελλάδα | Η Ελλάδα έχει ανοίξει ξανά στους διεθνείς τουρίστες συμπεριλαμβανομένων των μη εμβολιασμένων αν και θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ Covid που θα έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών από το ταξίδι.

Φυσικά προς το παρόν ισχύουν περιορισμοί από το Ην. Βασίλειο όμως η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για τις καλοκαιρινές διακοπές εάν η Ελλάδα καταταχθεί στην πράσινη ή πορτοκαλί λίστα.

Πορτογαλία | Η Πορτογαλία ευελπιστεί να ξανανοίξει στη βρετανική αγορά το καλοκαίρι, αλλά δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη ποιοι περιορισμοί θα ισχύουν.

Ωστόσο, είναι πιθανό οι τουρίστες να μπορούν να εισέλθουν χωρίς περιορισμούς εάν μπορούν να παρουσιάσουν αποδεικτικά εμβολιασμού, έχουν αντισώματα κορωνοϊού ή αποκδεικτικό πρόσφατου αρνητικού αποτελέσματος τεστ.

Μαλδίβες | Είναι ήδη ανοικτές στους διεθνείς τουρίστες και απαιτούν αρνητικό τεστ PCR που θα έχει γίνει εντός 96 ωρών από το ταξίδι. (Δεν ισχύει για τους εμβολιασμένους επισκέπτες).

Υπάρχουν σχέδια τα νησιά να προσφέρουν εμβόλια Covid στους τουρίστες κατά την άφιξή τους.

Μεξικό | Το Μεξικό έχει ξανανοίξει στους τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων των Βρετανών, μόλις χαλαρώσουν οι περιορισμοί του Ην. Βασιλείου. Προς το παρόν δεν απαιτείται τεστ ή εμβολιασμός για τους ταξιδιώτες.

Μπαρμπέιντος | Τα Μπαρμπέιντος θα είναι ανοιχτά σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά έχουν απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένου του αρνητικού τεστ PCR που θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως τρεις ημέρες πριν από το ταξίδι, η χρήση ειδικής μεταφορές σε εγκεκριμένο κατάλυμα και απομόνωσης στο δωμάτιο/ σουίτα μέχρι το δεύτερο τεστ PCR.

Το δεύτερο τεστ μπορεί να πραγματοποιηθεί την πέμπτη ημέρα της καραντίνας. Όλοι οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να περνούν από καραντίνα για πέντε έως επτά ημέρες.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour