Telegraph: Ποιο είναι το καλύτερο ελληνικό νησί;

11-03-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Τα 15 «αγαπημένα» νησιά των συντακτών της παρουσιάζει η Telegraph, επιδιώκοντας να προσφέρει έμπνευση στους Βρετανούς αναγνώστες της ώστε να ανακαλύψουν το ιδανικό ελληνικό νησί για εκείνους.

Σε άρθρο της με τίτλο «Ποιο είναι το καλύτερο ελληνικό νησί», η βρετανική εφημερίδα επιδιώκει να παρουσιάσει τα 15 νησιά που ενδείκνυνται για διαφορετικά ενδιαφέροντα στις διακοπές.

Δείτε τη λίστα...

1. Kαλύτερο για τις παραλίες | Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος χωρίζεται σε δύο κύριες περιοχές: τις πιο ζωντανές παραθεριστικές πόλεις που καταλαμβάνουν τις νότιες ακτές (όπου φωλιάζουν οι θαλάσσιες χελώνες) και τις ορεινές και πιο δύσβατες βόρειες περιοχές που φιλοξενούν απομακρυσμένα χωριά και μερικούς απομονωμένους όρμους πολλοί εκ των οποίων είναι προσβάσιμοι μόνο από θαλάσσης.

Το νησί διαθέτει πολλά καλά οργανωμένα μουσεία και πολλές ευκαιρίες για να απολαύσετε τον τοπικό πολιτισμό, ενώ μια σειρά από φυσικά πάρκα και βιολογικά αγροκτήματα προσφέρουν την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με τη βιώσιμη πλευρά αυτού του καταπράσινου νησιού.

2. Καλύτερο για τις οικογένειες | Κέρκυρα

Η Κέρκυρα δελεάζει τους επισκέπτες της με το μεθυστικό συνδυασμό ιστορικών μνημείων, καταπράσινων πλαγιών, καταγάλανου ουρανού και αμμουδιών και παραλιών με βότσαλα και ήρεμα γαλαζοπράσινα νερά.

Βρετανικές και γαλλικές επιρροές παρατηρούνται στην ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη της Κέρκυρας - ωστόσο, είναι προφανές ότι οι Ενετοί, που έμειναν περίπου 400 χρόνια, άσκησαν τη μεγαλύτερη κοινωνικοπολιτισμική επίδραση στο νησί.

Ενώ οι παραθεριστικές περιοχές βρίσκονται κατά μήκος μιας τεράστιας ακτογραμμής, οι ανατολικές ακτές, όπως ο Ύψος, η Δασιά, τα Μωραΐτικα και οι Μπενίτσες, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και ιδιαίτερα φιλικές για τις οικογένειες.

Η τηλεοπτική επιτυχία της βρετανικής σειράς The Durrells, εμπνευσμένη από τη διασκεδαστική τριλογία του Gerald Durrell την εποχή που η οικογένειά του ζούσε στο νησί, προκάλεσε αναζωπύρωση του τουριστικού ενδιαφέροντος για την Κέρκυρα και προσέλκυσε πολλούς ενθουσιώδεις επισκέπτες για πρώτη φορά.

Επιπλέον, διαθέτει νέα πολυτελή ξενοδοχεία και ενδιαφέρουσες νέες προτάσεις γαστρονομίας, beach bar και νυχτερινή ζωή.

3. Καλύτερο για ιστορία και πολιτισμό | Δήλος

Η γενέτειρα του Απόλλωνα, σύμφωνα με τη μυθολογία, διαθέτει μερικά από τα πιο εκτεταμένα ερείπια από τη χρυσή ελληνιστική εποχή (και νωρίτερα) της κλασικής Ελλάδας. Όλο το νησί αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCΟ και αποτελείται από ερείπια, τα οποία έρχονταν στην επιφάνεια συστηματικά από το 1872, συμπεριλαμβανομένων ναών, αγαλμάτων, ψηφιδωτών και θεάτρου. Οι επισκέπτες φτάνουν με καραβάκι από την κοντινή Μύκονο.

4. Καλύτερο για αριστοκρατικά ξενοδοχεία | Μύκονος

Τα ελληνικά ξενοδοχεία έχουν τη φήμη ότι είναι ρουστίκ - όχι όμως και στη μοντέρνα Μύκονο, η οποία έχει μερικά από τα πιο κομψά boutique καταλύματα. Ανάμεσά τους και το Cavo Tagoo. Αρχικά χτίστηκε πάνω σε ένα εγκατελειμμένο λατομείο το 1985 από τον ιδιοκτήτη-αρχιτέκτονα Πάρη Λιάκο, και ανακαινίστηκε πλήρως το 2007 και εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο υπερσύγχρονα καταλύματα στο νησί.

5. Καλύτερο για το φαγητό | Κρήτη

Η Κρήτη, η πατρίδα του μύθου του Μινώταυρου, είναι ένα ζωντανό και αισθησιακό μωσαϊκό με αντιθέσεις: περιλαμβάνει από ψηλά βουνά και παραλίες με ροζ άμμο, μέχρι έντονη νυχτερινή ζωή και παραδοσιακά καφενεία. Τα ίχνη διαδοχικών εισβολών εντοπίζονται στα τουρκικά λουτρά, τα βενετσιάνικα φρούρια και τη βυζαντινή αρχιτεκτονική.

Ωστόσο, οι Κρητικοί αρνούνται να παραμείνουν στο παρελθόν: κάθε περίσταση είναι δικαιολογία για γλέντι που συνήθως περιστρέφεται γύρω από το φαγητό: σπιτικά λαχανικά, τοπικό ελαιόλαδο, σαλιγκάρια ή ρακί. Και (όπως θα σας πει περήφανα κάποιος Έλληνας) η Κρήτη είναι το πιο φιλόξενο νησί της χώρας.

6. Καλύτερο για ησυχία και γαλήνη | Κουφονήσια

Το Άνω Κουφονήσι είναι αρκετά μικρό για να το περπατήσει κανείς μέσα σε μια μέρα. Το παραλιακό μονοπάτι από το μικρό λιμάνι καταλήγει στο Πόρι, τη μεγαλύτερη από τις γαλάζιες παραλίες του νησιού.

7. Καλύτερο για εντυπωσιακά τοπία | Τήνος

8. Καλύτερο για πεζοπορία | Άνδρος

9. Καλύτερο για ζευγάρια | Σύμη

10. Καλύτερο για το πνεύμα | Σκύρος

11. Καλύτερο για παραδοσιακή νησιώτικη ζωή | Κάρπαθος

12. Καλύτερο για βίλες και μοναστήρια | Σκόπελος

13. Καλύτερο για εντυπωσιακή θέα | Σαντορίνη

14. Καλύτερο για νυχτερινή ζωή | Ρόδος

15. Καλύτερο για θαλάσσια σπορ | Λευκάδα

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά