Γερμανοί τουρίστες: Έκρηξη της ζήτησης για ποδηλατικές διακοπές το 2021

05-03-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Το 34% των Γερμανών θα ήθελε να κάνει ποδηλατικές διακοπές φέτος και το 27% είναι πιθανό να τις προτιμήσει. Το ένα τρίτο δηλώνει ότι η πανδημία έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για ποδηλατικές διακοπές με το 44% της ηλικιακής ομάδας 18-29 να «φλερτάρει» με την ιδέα για τέτοιου είδους διακοπές αυτή τη χρονιά.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα έρευνας της εταιρίας ποδηλατικών διακοπών cyclelo σε συνεργασία με την Innofact AG.

Πιο συγκεκριμένα, το 33% των ποδηλατών στη Γερμανία έκαναν περισσότερο ποδήλατο από ποτέ κατά τη διάρκεια της πανδημίας ενώ το 10% πολύ περισσότερο.

Ένας στους 5 Γερμανούς έχει κάνει μέχρι στιγμής μία φορά ποδηλατικές διακοπές και το 34% δήλωσε οτι θα κάνει φέτος, με ένα 27% να δηλώνει ότι δεν αποκλείει διακοπές αυτού του είδους.

Στοιχεία όπως οι εμπειρίες στη φύση (ενδιαφέρεται το 68%), τα οφέλη στην υγεία (64%), η διασκέδαση που προσφέρει η ποδηλασία (61%) και η φιλικότητα του κλίματος (50%), αποτελούν τα πλεονεκτήματα του ποδηλατικού τουρισμού που κατά την περίοδο της πανδημίας ευνοούν αυτά τα ταξίδια. Το 30% των Γερμανών έχει αυξημένο ενδιαφέρον για ποδηλατικές διακοπές αυτή τη χρονιά.

Άλλα πλεονεκτήματα της ποδηλασίας που αναφέρθηκαν ως λόγοι για ποδηλατικές διακοπές είναι ο χρόνος στη φύση μακριά από την καθημερινότητα της πανδημίας (64%), οι διακοπές μακριά από τα μεγάλα πλήθη (60%), η διάνυση αποστάσεων (54%) και ο χαμηλός κίνδυνος διασποράς κορωνοϊού σε εξωτερικούς χώρους (53%).

Επιπλέον, η αποφυγή περιορισμών στους προορισμούς, ο καλύτερος σχεδιασμος και ο χαμηλότερος κίνδυνος για τα ταξίδια ποδηλατικού τουρισμού αναδείχθηκαν επίσης ως σημαντικοί παράγοντες (50%) επιλογής τους. Βέβαια, το 44% των ερωτηθέντων με ενεργό ενδιαφέρον για ποδηλατικές διακοπές θα προτιμήσουν αποδράσεις εντός Γερμανίας.

Το 64% εξ όσων έχουν κάνει ήδη ποδηλατικές διακοπές είναι πιο πιθανό να τις προτιμήσουν και το 2021, όμως ενδιαφέρεται και το 27% εξ όσων δεν έχουν κάνει στο παρελθόν τέτοιου είδους διακοπές.

Το ενδιαφέρον μειώνεται όσο αυξάνεται η ηλικία των ταξιδιωτών. Ποδηλατικές διακοπές θέλει να κάνει το 44% των ηλικιών 18-29, το 38% των 30-49, το 25% των 50-69 ετών. Το 40% των ηλικιών 18-29 δήλωσαν οτι η πανδημία έχει αυξήσει το ενδιαφέρον τους για ποδηλατικές διακοπές και το ίδιο δήλωσε μόνο το 21% των 50-69.

Το 68% δήλωσε ότι ο σημαντικότερος λόγος για ποδηλατικές διακοπές αυτή τη σεζόν είναι οι εμπειρίες στη φύση και τα μεγαλύτερα ποσοστά ενδιαφέροντος καταγράφονται στις μεγάλες πόλεις (41% έναντι 17% που δεν προέρχονται από μεγάλα αστικά κέντρα).

διαβάστε ακόμα

Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά
Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025
Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
Τουρισμός | Η Ελλάδα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών, που θα επισκεφτούν φέτος οι Αυστραλοί
Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας | Τουριστική Προβολή στη Βαρσοβία και το Βελιγράδι
Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | Έκρηξη κρατήσεων για το 2025 από το αεροδρόμιο του Μπόρνμουθ - Η Ρόδος στο top5