Go Green! Hotel Webinar: Ο αειφόρος τουρισμός ως δυνατό εργαλείο marketing και προσέλκυσης επισκεπτών

04-03-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Η ανάγκη για την στροφή προς τον αειφόρο τουρισμό είναι γεγονός. Οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες του τουρισμού όμως αναρωτιούνται πώς μπορούν να αξιοποιήσουν αυτή τη στροφή. Μερικοί, παρόλο που έχουν εντάξει πράσινες πρακτικές στο κατάλυμά τους, δεν ξέρουν από που να ξεκινήσουν. Άλλοι φοβούνται ότι μία τέτοια αλλαγή θα φέρει επιπρόσθετα κόστη και θα απαιτήσει πολύτιμο χρόνο.

 Το Go GreenHotel Webinar δημιουργήθηκε για να λύσει αυτές τις απορίες και για να ενδυναμώσει τα ενδιαφερόμενα μέλη στον τουριστικό κλάδο για να προσελκύσουν ποιοτικούς επισκέπτες. Το διήμερο διαδικτυακό σεμινάριο εξηγεί τις αρχές του αειφόρου τουρισμού με παραδείγματα που σχετίζονται με την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δείχνει στους συμμετέχοντες τις μη-κοστοβόρες παρεμβάσεις που χρειάζονται, μαζί με άπειρες συμβουλές marketing και επικοινωνίας.

"Παρατηρήσαμε από τα προηγούμενα σεμινάρια που κάναμε, ότι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πλήττονται, ειδικά εν καιρώ πανδημίας" λέει ο διοργανωτής ο κος. Iyad Kayali από την εταιρία Medventure (Ecotourism Greece και Green Guide για τουριστικές επιχειρήσεις). "Πολλοί ξένοι πελάτες αρχίζουν και σχολιάζουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ταξιδιού τους και θέλουν να ξέρουν ότι το τουριστικό κατάλυμα ή η δραστηριότητα που έχουν επιλέξει, δεν έχει ή προσπαθεί να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις του τουρισμού" εξηγεί. To διήμερο 8ώρο σεμινάριο φωτίζει το δρόμο στην απόκτηση μίας αληθινής πράσινης ταυτότητας που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του τουρισμού μετά το Covid-19, θα βοηθήσει στην επέκταση της τουριστικής σεζόν, θα δείξει το άνοιγμα προς πιο στοχευμένες αγορές και θα συνδράμει ενεργά στην προσέλκυση πελατών με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη. Για περισσότερες πληροφορίες, ενημερωθείτε εδώ.

διαβάστε ακόμα

Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία