Η πανδημία έφερε αύξηση στην ενοικίαση αυτοκινήτων

02-03-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Αύξηση στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων καταγράφεται στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Μ. Βρετανία από τις αρχές της υγειονομικής κρίσης το Μάρτιο του 2020 και μέχρι το τέλος της χρονιάς, για χρήση τους σε επαγγελματικά ταξίδια.

Σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό δείκτη που διαμόρφωσε ο σπεσιαλίστας εταιρικών πληρωμών AirPlus International, από το Μάρτιο έως το Δεκέμβριο του 2020, σχεδόν μία στις 10 κρατήσεις επαγγελματικού ταξιδιού στη Γερμανία αφορούσε κράτηση ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου (9,2%, έναντι 6,1% το 2019).

Στη Γαλλία τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα ήταν περισσότερο απο ποτέ η πρώτη επιλογή για επαγγελματικό ταξίδι έναντι των ετών προ πανδημίας (7,6% έναντι 4,8% το 2019), ενώ στη Μ. Βρετανία το μερίδιό τους υπερδιπλασιάστηκε από 4,4% σε 9,8%.

Το μερίδιο των κρατήσεων για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα σε σύγκριση με τις κρατήσεις πτήσεων και τρένου σε εβδομαδιαία βάση στα τέλη Απριλίου και αρχές Μαϊου στη Γερμανία ήταν αυξημένο κατά 12,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019 ενώ στις αρχές Ιουλίου το ποσοστό ήταν σχεδόν στα επίπεδα του 2019 (+0,9%).

Η μεγαλύτερη αύξηση (+16%) καταγράφηκε στα μέσα μέχρι τέλος Οκτωβρίου όταν καταγράφονταν, για πρώτη φορά, πάνω από 10.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα στη Γερμανία. Το μερίδιο των κρατήσεων ενοικίασης αυτοκινήτου παρέμεινε σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα έναντι του 2019 μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Παρόμοι εικόνα παρουσίασε και η Μ. Βρετανία, όπου η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, στα μέσα Μαϊου (αύξηση 17,5%). Στη Γαλλία, η αύξηση ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτη τον Απρίλιο και το Μάιο, και διαμορφώθηκε σε 18% έναντι του 2019.

Στην Ιταλία, το Βέλγιο και την Ελβετία οι κρατήσεις ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων δεν παρουσίασαν τόσο σημαντική αύξηση και οι ταξιδιώτες προτίμησαν για τα επαγγελματικά τους ταξίδια τις πτήσεις εγκαταλείποντας το τρένο.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»