Κρίσιμο το επόμενο διάστημα για το αν θα επιστρέψουν στην Ευρώπη το 2021 οι ταξιδιώτες από τη Β. Αμερική

18-02-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Δισεκατομμύρια εσόδων αναμένεται να χάσουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ και της ζώνης Σένγκεν το 2021 εάν δεν υπάρξει λύση για το άνοιγμα των συνόρων για όλων των ειδών ταξίδια από τον Καναδά, τις ΗΠΑ και το Μεξικό.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης ευρωπαίων τουρ οπερέιτορ, ΕΤΟΑ, η Β. Αμερική είναι η σημαντικότερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για την Ευρώπη, με ετήσια συνεισφορά 60 δισ. ευρώ. Το 2020, οι χώρες της ΕΕ και της ζώνης Σένγκεν κατέγραψαν μείωση δαπανών από ταξιδιώτες της Β. Αμερικής της τάξης του 90% - 95%.

Σύμφωνα με την ETOA, οι δυνητικοί επισκέπτες χρειάζεται να γνωρίζουν πότε είναι πιθανό το άνοιγμα των συνόρων και υπό ποιές προϋποθέσεις, καθώς οι ταξιδιώτες συνεχίζουν να επιθυμούν ταξίδια στην Ευρώπη όμως χρειάζονται μεγαλύτερη ασφάλεια για τις επιλογές τους.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζεται ως ενιαίος προορισμός από τους ταξιδιώτες μακρινών αγορών. Επομένως χρειάζεται μια συντονισμένη διαχείριση από πλευράς της ζώνης Σένγκεν ώστε να καθοριστούν οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα των ταξιδίων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΟΑ, Tom Jenkins, προσθέτοντας οτι το 2021 κινδυνεύουν να χαθούν δισεκατομμύρια ευρώ καθώς η Ευρώπη θεωρείται «δύσκολος προορισμός» ωθώντας τους ταξιδιώτες να αναζητήσουν άλλες εναλλακτικές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης τουρ οπερέιτορ των ΗΠΑ, USTOA, Terry Dale, επισημαίνει από την πλευρά του ότι 14 από τους 20 διεθνείς προορισμούς τους οποίους επισκέφθηκαν μέλη της USTOA είναι Ευρωπαϊκοί, ενώ το μεγάλο ερώτημα όλων των τουρ οπερέιτορ-μελών της Ένωσης είναι πότε θα ανοίξουν και πάλι τα σύνορα.

Είναι απαραίτητο να αναγνωρίσουμε οτι η ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας είναι κεντρικής σημασίας για τη συνολική υγεία της παγκόσμιας οικονομίας και η USTOA ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων για την ανάπτυξη αμοιβαίων σχεδίων για το άνοιγμα των συνόρων, σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Καναδών τουρ οπερέιτορ, CATO, Brett Walker, καλεί για άμεσο, συντονισμένος και διαφανές σχέδιο τουριστικής ανάκαμψης. Μέσα στις επόμενες 90 ημέρες, είπε, θα καθοριστεί εάν θα υπάρξει ασφαλής και ουσιαστική επιστροφή των ταξιδιωτικών από τη Β. Αμερική στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι. Όσο επιτείνεται η αβεβαιότητα, τόσο γίνεται πιο πιθανό η Ευρώπη να καταγράψει και φέτος τις ίδιες απώλειες σε ταξιδιωτικές δαπάνες από τη Β. Αμερική.

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι