Σημαντικά αυξημένος ο κίνδυνος κορωνοϊού για τους υπαλλήλους με φυσική παρουσία στην εργασία

15-02-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Οι υπάλληλοι που δεν εργάζονται στο σπίτι, εκτίθενται σε σημαντικά αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης του από κορωνοϊό, όπως προκύπτει από τη συνεχιζόμενη έρευνα του κοινωνιολόγου Florian Kunze σε δείγμα 700 υπαλλήλων από όλους τους κλάδους της Γερμανίας, σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες της χώρας.

Ανάλογα με τον τύπο δραστηριότητας, ο κίνδυνος να μολυνθούν από κορωνοϊό αυξάνεται από 4 έως 8 φορές για τους εργαζομένους κατά τη διάρκεια της δια ζώσης συνεργασίας με άλλα άτομα στη δουλειά.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν μεγάλες αναξιοποίητες δυνατότητες τηλεργασίας.

Το 4,2% των εργαζομένων που χρειάστηκε να έχουν φυσική παρουσία στην εταιρία τους τους τελευταίους μήνες, μολύνθηκε με κορωνοϊό.

Οι συσκέψεις παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο, με το 9,9% των εργαζομένων που έλαβαν μέρος να έχουν μολυνθεί από τον Οκτώβριο του 2020. Από τους ερωτηθέντες που δεν έλαβαν μέρος σε δια ζώσης συναντήσεις το ποσοστό αυτό έφτασε μόλις το 1,2%. Σε γενικές γραμμές, το 34% εξ όσων μετείχαν στην έρευνα δήλωσαν οτι δεν έχουν συμμετάσχει ακόμα σε μη εικονικές συναντήσεις κατά τη διάρκεια του τρέχοντος lockdown.

Παράλληλα, το 26% δήλωσε οτι συνέχισαν να συναντούν τους συναδέλφους τους στους χώρους της εργασίας, εκ των οποίων το 9,1% μολύνθηκε. Το ποσοστό όσων δεν πραγματοποίησαν συναντήσεις στο γραφείο ήταν μόλις 2,5%.

Οι συντάκτες της έρευνας εκτιμούν ότι θεωρητικά περισσότερο άνθρωποι θα μπορούσαν να εργάζονται εξ αποστάσεως. Προς το παρόν, αναφέρουν, δεν αξιοποιούνται οι πλήρεις δυνατότητες της τηλεργασίας, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης. Το 36% των ερωτηθέντων απαντά σε αυτό ότι εργάζεται με φυσική παρουσία στο γραφείο γιατί το προτιμούν, ενώ το 37% είπε οτι αναγκάστηκε να παρουσιαστεί στο γραφείο μετά από απαίτηση της διοίκησης και το 15% των προϊσταμένων.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια