Expedia: Πέντε ημέρες επιπλέον διακοπές επιθυμούν οι Αμερικανοί για το 2021

10-02-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν περισσότερες ημέρες άδειας από ποτέ προκειμένου να κάνουν διακοπές το 2021, παρουσιάζονται οι Αμερικανοί σε έρευνα της Expedia.

Η ετήσια έρευνα  «Vacation Deprivation» έδειξε ότι οι Αμερικανοί σκοπεύουν να αυξήσουν την περίοδο των διακοπών τους κατά 5 ημέρες, ενδεικτικό της νέας τάσης που αναδύεται στους ταξιδιώτες για μεγαλύτερη αξιοποίηση των αδειών τους από την εργασία.

Το 36% σκοπεύει να συνεχίσει τις διακοπές του το 2021 και το 32% ορκίζεται ότι θα κάνει περισσότερες διακοπές από το συνηθισμένο προκειμένου να ικανοποιήσει την έλλειψη διακοπών του 2020.

Η έρευνα έδειξε οτι οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν τις λιγότερες ημέρες διακοπών το 2020 σε σύγκριση με τις υπόλοιπες 16 χώρες στις οποίες διεργήθηκε η έρευνα. Το 64% δήλωσαν οτι ένιωσαν στέρηση διακοπών, ποσοστό αυξημένο κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι των επιπέδων του 2020 και 11 έναντι της προηγούμενης πενταετίας.

Άλλα συμπεράσματα της έρευνας ήταν...

-Οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ δεν έλαβαν απλώς τις λιγότερες ημέρες διακοπών (8) το 2020, αλλά έκαναν και τις λιγότερες ημέρες διακοπών (13) σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες.

-Ο χρόνος μεταξύ των διακοπών έχει αυξηθεί: Ένας στους τέσσερις (26%) ερωτηθέντες στις ΗΠΑ σημείωσαν ότι δεν έχουν κάνει διακοπές για πάνω από ένα χρόνο, σε σύγκριση με αντίστοιχο ποσοστό 16% το 2019.

-Το 47% χρησιμοποίησε τουλάχιστον μία ημέρα διακοπών το 2020 για να φροντίσει ένα άρρωστο μέλος της οικογένειας ή για φροντίδα παιδιών.

- Το 42% ακύρωσε ένα ή περισσότερα ταξίδια πέρυσι λόγω του COVID-19.

Ωστόσο οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να κάνουν 13 ημέρες διακοπών φέτος, από μόλις 8 ημέρες το 2020, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Παγκοσμίως, το 81% των εργαζομένων ενηλίκων δίνουν μεγαλύτερη αξία στις διακοπές και το 66% εξ αυτών εμπνεύσθηκαν να δημιουργήσουν λίστα ονειρικών προορισμών.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο