ZDF: Τα ταξίδια στα τρία πράγματα που νοσταλγούν περισσότερο οι Γερμανοί κατά το lockdown

01-02-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Ελπίδες δίνουν στην τουριστική βιομηχανία τα αποτελέσματα του πιο πρόσφατου (τέλη Ιανουαρίου) πολιτικού βαρόμετρου του κρατικού καναλιού της Γερμανίας, ZDF, σύμφωνα με τα οποία τα ταξίδια είναι ανάμεσα στα τρία πράγματα που λείπουν περισσότερο στους Γερμανούς κατά την περίοδο του lockdown.

Παρόλ' αυτά, στη μεγάλη πλειονότητά τους οι Γερμανοί πιστεύουν οτι οι περιορισμοί στα ταξίδια είναι σωστοί ή ακόμα και ότι χρειάζεται να γίνουν πιο σκληροί.

Όσον αφορά τους περιορισμούς που τους επιβαρύνουν περισσότερο κατά τη διάρκεια του lockdown, το 63% δήλωσε την έλλειψη επικοινωνίας με φίλους και την οικογένεια. Το 14% ενοχλείται από τις απαιτήσεις και τις απαγορεύσεις στα σπορ και τον πολιτισμό και το 9% νοσταλγεί περισσότερο την ελευθερία στα ταξίδια. Οι διακοπές αναφέρονται πιο συχνά από τα εστιατόρια (8%) και τα ψώνια (3%).

Το 50% των Γερμανών πολιτών θεωρούν σοβαρή ή πολύ αγχωτική την κατάσταση με τον κορωνοϊό, το 42% όχι τόσο σοβαρή και το 8% δεν επηρεάζεται από αυτήν. Η οικονομική κατάσταση των Γερμανών έχει επηρεαστεί ελάχιστα αρνητικά από την πανδημία.

Σχεδόν τα 2 τρίτα των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η υγεία τους κινδυνεύει από τον κορωνοϊό, ενώ το ένα τρίτο όχι. Επιπλέον, οι περιορισμοί οι οποίοι αυστηροποιήθηκαν μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θεωρούνται επιβεβλημένοι από την πλειονότητα των Γερμανών (56%) και το 28% στηρίζει την αυστηροποίησή τους ενώ μόλις το 14% τους θεωρεί εκτενείς.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη