Επιστήμονας: Απολύτως απαραίτητα τα ξενοδοχεία καραντίνας για να σταματήσει η διασπορά του μεταλλαγμένου ιού

27-01-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Τα ξενοδοχεία καραντίνας μπορεί να χρειαστεί να εφαρμοστούν σε μεγαλύτερη έκταση, και όχι απλώς στις χώρες όπου καταγράφονται οι μεταλλάξεις κορωνοϊού, επισήμανε η καθηγήτρια δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Linda Bauld, μιλώντας στο BBC, την ώρα που μέσα στην ημέρα αναμένεται έγκριση από τη βρετανική κυβέρνηση του σχεδίου ξενοδοχείων καραντίνας.

Το σχέδιο θα αφορά ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από 30 χώρες της Ν. Αμερικής και της Αφρικής, με στόχο να περιοριστεί η διασπορά των μεταλλάξεων του ιού.

Η κ. Bauld ξεκαθάρισε ότι τα ταξίδια είναι εκείνα που ευθύνονται για τη διασπορά των μεταλλάξεων, επομένως τα ξενοδοχεία καραντίνας κρίνονται αναγκαίο μέτρο.

Μπορώ να καταλάβω οτι κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει να ξεκινήσει με χώρες όπου οι μεταλλάξεις προκαλούν ανησυχία, όμως πιστεύω οτι στο μέλλον θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε τα ξενοδοχεία καραντίνας σε ευρύτερη βάση, δήλωσε η κ. Bauld.

Είναι δύσκολο για εμάς στο Ην. Βασίλειο να σκεφτούμε βάσει ενός τέτοιου συστήματος όμως είναι απολύτως απαραίτητο, υπογράμμισε.

Το ζήτημα των διεθνών ταξιδίων αντιμετωπίζεται, επομένως εάν υιοθετήσουμε ένα μοντέλο που μοιάζει με εκείνο των νοτιοανατολικών Ασιατικών χωρών, της Αυστραλίας ή της Νέας Ζηλανδίας, όπου η καραντίνα υποστηρίζεται, αυτό σημαίνει οτι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα ξενοδοχεία καραντίνας για ορισμένους ανθρώπους.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο