Booking.com | Ποιες ταξιδιωτικές τάσεις αποκαλύπτουν τα Traveller Review Awards 2021

19-01-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Τους πιο φιλόξενους προορισμούς στον κόσμο καθώς και τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών όσον αφορά το είδος καταλύματος αλλά και τις μεταφορές στα ταξίδια, αποκαλύπτει η Booking.com στα Traveller Review Awards 2021, τα οποία επιβραβεύουν τους συνεργάτες της βάσει εκατομμυρίων κριτικών των χρηστών της πλατφόρμας από όλο τον κόσμο.

Συνολικά, η πλατφόρμα απένειμε βραβεία σε 1,1 εκατ. συνεργάτες της σε 220 χώρες και προορισμούς, οι οποίοι προσέφεραν αξιομνημόνευτες ταξιδιωτικές εμπειρίες στους επισκέπτες τους.

Όσον αφορά τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών το περασμένο έτος, τα βραβεία αποκαλύπτουν οτι οι ταξιδιώτες στις κριτικές που συντάσσουν μετά το ταξίδι, αξιολογούν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο της διαμονής τους, το φιλικό προσωπικό, την καθαριότητα και την τοποθεσία. Οι βραβευθέντες συγκέντρωσαν σκορ καθαριότητας κατά 17% υψηλότερο σε σύγκριση με όσους δεν απέσπασαν βραβείο, ενδεικτικό της έμφασης που δίνουν οι ταξιδιώτες σε αυτήν.

Οι πιο φιλόξενες περιοχές στον κόσμο για τους ταξιδιώτες, όπου δηλαδή απολαμβάνουν την καλύτερη φιλοξενία και το πιο φιλικό προσωπικό, και προτείνονται από την πλατφόρμα ως προορισμοί για τα επόμενα ταξίδια τους είναι οι Taitung County (Ταϊβάν), Τασμανία (Αυστραλία), Prešovský kraj (Σλοβακία), Oberösterreich (Αυστρία), Nova Scotia (Καναδάς), Iowa (ΗΠΑ), Chubut (Αργεντινή) και Minas Gerais (Βραζιλία).

Ενώ τα ξενοδοχεία εξακολουθούν να είναι η δεύτερη πιο πολυβραβευμένη κατηγορία καταλύματος παγκοσμίως για το 2021, για τέταρτη συνεχή χρονιά, τέσσερεις από τους πέντε πιο πολυβραβευμένους τύπους διαμονής παγκοσμίως είναι μοναδικά καταλύματα όπως διαμερίσματα, ξενοδοχεία, εξοχικές κατοικίες, ξενώνες και B&B.

Τα B&B, τα καταλύματα σε φάρμα, τα σπίτια στην εξοχή, τα inn και οι ξενώνες αντιπροσωπεύουν τα πιο φιλόξενα είδη καταλύματος παγκοσμίως, ενδεικτικό του πόσο αξιομνημόνευτες είναι οι μοναδικές εμπειρίες διαμονής για τους ταξιδιώτες παγκοσμίως.

Τα εναλλακτικά καταλύματα αντιπροσωπεύουν το 30% του συνόλου των νέων κρατήσεων στη Booking.com κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Booking.com, το 24% των ταξιδιωτών παγκοσμίως έκαναν οδικό ταξίδι το 2020 και το 32% ταξίδεψαν περισσότερο στο εσωτερικό της χώρας τους έναντι του 2019.

Στα εφετινά βραβεία διακρίσεις έλαβαν και 2.100 θέσεις παραλαβής αυτοκινήτων ενοικίασης που προσφέρονται μέσα από τη Booking.com σε 160 χώρες.

Στους βραβευθέντες ήταν και τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης και Σαντορίνης.

διαβάστε ακόμα

Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο