Virtuoso: Ποιες είναι οι τάσεις στα πολυτελή ταξίδια των Αμερικανών τους επόμενους μήνες και το 2021

17-09-20 | ΤΑΣΕΙΣ

Έντονη επιθυμία για ταξίδια καταγράφει το μεγαλύτερο δίκτυο συμβούλων πολυτελών διακοπών στην Αμερική, Virtuoso, μετά από τους δύσκολους μήνες της πανδημίας που καθήλωσαν στο σπίτι εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο.

Οι Αμερικανοί που αναζητούν πολυτελείς εμπειρίες διακοπών τείνουν να προτιμούν προσφορές ταξιδίων για απομακρυσμένη εργασία από οπουδήποτε στον κόσμο, με διάρκεια που μπορεί να ξεκινά από μια εβδομάδα και να φτάνει σε μήνες.

Εξαιτίας αυτής της νέας διάθεσης για εξερεύνηση, καταγράφονται τάσεις σταθεροποίησης στη βιομηχανία, εξηγούν οι σύμβουλοι της Virtuoso.

Η έρευνα της Virtuoso αποκάλυψε επίσης οτι σε όλες τις περιοχές του κόσμου, τα είδη των διακοπών που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος των νέων κρατήσεων είναι ο εσωτερικός τουρισμός σε παραλίες, οι αποδράσεις σε νησί και οι κρουαζιέρες στη θάλασσα.

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που λαμβάνουν υπόψη τους οι πελάτες της Virtuoso που σχεδιάζουν διεθνή ταξίδια, είναι η ευέλικτη πολιτική ακύρωσης ή οι πολιτικές αλλαγής κράτησης, τα πρωτόκολλα καθαριότητας και ασφάλειας και οι ρυθμοί διασποράς του κορωνοϊού στον προορισμό.

Όσον αφορά τα ταξίδια αυτό το φθινόπωρο, η Virtuoso εντόπισε τις ακόλουθες τάσεις...

-Το 79% των ταξιδιωτών θα λάμβαναν μέρος σε ταξίδι στο οποίο δύο ή περισσότερα νοικοκυριά των οποίων τα μέλη ακολουθούν παρόμοιες πρακτικές καραντίνας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, προγραμματίζουν κοινές διακοπές.

-Το 76% των ταξιδιωτών επιθυμούν να κάνουν διακοπές σε προορισμό παραλίας

-Το 100% των ηλικιών 18-25 είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν και πάλι, ενώ λιγότεροι από το 50% των ηλικιών 41 και άνω δεν είναι.

-Το 70% ταξιδεύουν σε προορισμούς που βρίσκονται σε απόσταση λιγότερων από 1.500 μιλίων από το σπίτι.

-Το 43% κάνουν κράτηση ξενοδοχείου δύο εβδομάδες ή λιγότερο πριν την έναρξη της διαμονής τους

-Τα προτιμώμενα στοιχεία του ξενοδοχείου είναι η απομόνωση, οι ιδιωτικές πισίνες και το γκολφ.

-Το 66% δήλωσε οτι επιθυμεί να επιβιβαστεί σε πτήση όμως με κενή τη μεσαία θέση. Μάλιστα το 73% θα πλήρωνε ακριβότερο αεροπορικό εισιτήριο εάν η μεσαία θέση μείνει κενή.

Όσον αφορά τα ταξίδια διακοπών, το 40% δήλωσε οτι προγραμματίζει διακοπές αυτή τη σεζόν, το 59% ότι προτίθενται να κάνουν διεθνείς πτήσεις ανάλογα με τους ταξιδιωτικούς πειρορισμούς και κορυφαίοι προορισμοί είναι η Καραϊβική και το Μεξικό.

Όσον αφορά το 2021, η κρουαζιέρα προσελκύει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ταξιδιωτών. Οι παραδοσιακοί οπαδοί της θα συνεχίσουν να την προτιμούν τη νέα χρονιά. Το 57% δήλωσαν οτι θα έκαναν κρουαζιέρα άμεσα και οι κρατήσεις κρουαζιέρας για το 2021 ξεπερνούν μέχρι στιγμής εκείνες του 2018.

Όσον αφορά τους ονειρικούς προορισμούς τους στο εξωτερικό αυτοί είναι η Ιταλία, η Ν. Αφρική, η Αυστραλία, η Γαλλία και η Ιαπωνία.

διαβάστε ακόμα

Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία