Τουρισμός 2020 και δυσαρεστημένοι ταξιδιώτες: Πότε δικαιούνται επιστροφή χρημάτων - Τι ισχύει στη Μαγιόρκα

14-07-20 | ΤΑΣΕΙΣ

Oι ταξιδιώτες δε μπορούν να ακυρώσουν ή να αναβάλλουν δωρεάν τις διακοπές τους στη Μαγιόρκα και τις Βαλεαρίδες λόγω υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, σύμφωνα με νομικό εμπειρογνώμονα.

Η υποχρέωση μάσκας από τους τουρίστες στη Μαγιόρκα και τις Βαλεαρίδες, για την προστασία από τον κορωνοϊό, είναι ενοχλητική για πολλούς από αυτούς, ωστόσο αυτό δεν συνιστά λόγο για να ακυρώσουν ή να αλλάξουν κράτηση δωρεάν, σύμφωνα με τον δικηγόρο Paul Degott από το Ανόβερο.

Ο μοναδικός λόγος που μπορούν να επικαλεστούν οι τουρίστες για δωρεάν ακύρωση είναι εάν το ταξιδιωτικό συμβόλαιο υποβαθμιστεί σημαντικά, όπως εξηγεί ο δικηγόρος. Η υποχρέωση μάσκας δεν περιορίζει τις διακοπές αλλά εφαρμόζεται ως προστασία από τους κινδύνους για τη ζωή, την οποία θα εφάρμοζε ο ταξιδιώτης ακόμα και στη διαδικασία αγορών στη Γερμανία, για παράδειγμα, τόνισε.

Επομένως, οι ταξιδιώτες δε μπορούν να ζητήσουν πίσω τα χρήματά τους επειδή είναι αναγκασμένοι να φορούν μάσκα και δε μπορούν να περιμένουν ότι ο οργανωτής διακοπών θα τους επαναπατρίσει στη Γερμανία πριν την αναμενόμενη επιστροφή τους.

Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τους ταξιδιώτες που μένουν δυσαρεστημένοι με το πρόγραμμα των διακοπών τους εξαιτίας άλλων λόγων. Μια τέτοια περίπτωση είναι εάν, αντί για τον μπουφέ, προσφέρεται ένας συνδυασμός γευμάτων λόγω των κανονισμών κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής και αυτό οδηγεί σε μεγάλες ουρές μπροστά από το εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Το ίδιο θα ισχύει και για υπηρεσίες σπα, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνονται στο πακέτο αλλά το σπα να είναι κλειστό. Εάν σε αυτά προστεθεί και η υποχρεωτική χρήση μάσκας, εξηγεί ο δικηγόρος, τότε ξεκάθαρα περνούμε σε περιοχή σημαντικής υποβάθμισης του πακέτου και του δικαιώματος αποχώρησης.

Ο ταξιδιώτης θα πρέπει να διατυπώσει τα παράπονά τους στον οργανωτή, ιδανικά συνοδευόμενα με φωτογραφίες.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις Βαλεαρίδες αφορά όλες τις περιοχές εκτός του δωματίου, ακόμα κι αν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, με τα πρόστιμα για τους παραβάτες να φτάνουν τα 100 ευρώ. 

διαβάστε ακόμα

Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών