Expedia | Αμερικανικός τουρισμός: Η ασφάλεια και η αποφυγή συνωστισμού πιο σημαντικά από το κόστος των διακοπών

09-07-20 | ΤΑΣΕΙΣ

Tις προτεραιότητες και συμπεριφορές των Αμερικανών που θέλουν να κάνουν διακοπές, αποκαλύπτει έρευνα της Expedia.com.

Από την έρευνα, που διεξήχθη σε δείγμα 1.000 Αμερικανών, προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα…

-Το 85% των Αμερικανών ταξιδιωτών είναι πιο πιθανό να κάνουν οδικό ταξίδι αυτό το καλοκαίρι, βάσει της αναζήτησής τους για αλλαγή παραστάσεων (43%) και της επιθυμίας τους να απολαύσουν τη φύση (36%).

-Το ενδιαφέρον για διαμονή στο εσωτερικό της χώρας τους παρουσιάζει αύξηση 10% φέτος, αντιπροσωπεύοντας πια το 85% των αναζητήσεων ξενοδοχείων τον Ιούνιο.

-Η ζήτηση για διακοπές staycation είναι σε άνθιση

-Η ευελιξία αποτελεί το κλειδί: στο 97% των διαμονών για τις οποίες έγινε κράτηση τον Ιούνιο, προβλεπόταν επιστροφή χρημάτων, σε αύξηση 20% σε ετήσια βάση.

- Οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής βρίσκονται επίσης σε άνθιση με περισσότερους Αμερικανούς να κάνουν κράτηση για ταξίδια από 0 έως 7 ημερών.

-Η υγεία και η ασφάλεια καθώς και η αποφυγή μεγάλων συγκεντρώσεων ανθρώπων έχουν προτεραιότητα σε σχέση με την τιμή. Το 72% δήλωσαν ότι προτιμούν οδικό ταξίδι αυτό το καλοκαίρι γιατί δίνει την αίσθηση μεγαλύτερης ασφάλειας σε σχέση με την πτήση. Περισσότεροι Αμερικανοί δίνουν προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια (72%) και στην αποφυγή των μεγάλων συγκεντρώσεων (68%) παρά στον προϋπολογισμό διακοπών (60%).

Ήδη η Expedia παρουσιάζει τα μέτρα υγιεινής των ξενοδοχείων ώστε οι ταξιδιώτες να νιώθουν άνετα να κάνουν διακοπές και να γνωρίζουν ότι το κατάλυμά τους ή ο αερομεταφορέας εφαρμόζει μέτρα προστασίας.

Επιπλέον οι ταξιδιώτες μπορούν να επικοινωνήσουν με γραπτό μήνυμα, με το ξενοδοχείο ή το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα απευθείας από την εφαρμογή της Expedia για κινητά και να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για την πολιτική τους.

Οι ερωτηθέντες ανέφεραν επίσης τις κορυφαίες συμβουλές για όσους προγραμματίζουν οδικό ταξίδι αυτό το καλοκαίρι…

-Να έχετε πλάνο. Δείτε που μπορείτε να σταματήσετε για ανεφοδιασμό καυσίμων, πόση ώρα θα οδηγείται καθημερινά και ποια ώρα της ημέρας θα περνάτε από κάποια πόλη.

-Να γνωρίζετε που θα μείνετε. Κάνετε αναζήτηση εκ των προτέρων ή ζητήστε τις πολιτικές των καταλυμάτων όσον αφορά τα μέτρα προστασίας. Οι μορφές καταλυμάτων που αναζητούν οι περισσότεροι ταξιδιώτες που θα κάνουν οδικό ταξίδι αυτό το καλοκαίρι είναι η διαμονή σε φίλους/ την οικογένεια (31%), τα ενοικιαζόμενα καταλύματα (28%) και το κάμπινγκ (24%).

-Συντήρηση του οχήματος.

-Εφαρμογές, είτε πρόκειται για παιχνίδια για παιδιά ή για πρόγραμμα πλοήγησης.

-Να έχετε μαζί σας μετρητά.

-Πάρετε μαζί σας τα απαραίτητα. Εκτός από ρούχα, χρειάζεται να έχετε μαζί σας και σνακ, προϊόντα καθαριότητας, ταξιδιωτικά έγγραφα και ένα επιπλέον κλειδί του αυτοκινήτου.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ