Γερμανικός τουρισμός: Μεικτά συναισθήματα για τις διακοπές – To 1/3 δεν έχει διάθεση για ταξίδια

26-06-20 | ΤΑΣΕΙΣ

Εννέα στους 10 Γερμανούς περιμένουν μια δυσάρεστη εμπειρία διακοπών φέτος και το ένα τρίτο πιστεύει ότι θα συναντήσει σκληρούς (22%) ή πολύ σκληρούς περιορισμούς (11%).

Αυτό προκύπτει από έρευνα του ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων. 

Το 54% των Γερμανών που επιθυμεί να κάνει διακοπές περιμένει ότι αυτές θα είναι «κάπως περιορισμένες» εξαιτίας της κρίσης κορωνοϊού και το 9% ελπίζει για διακοπές όπως ήταν προ κορωνοϊού.

Το 14% ωστόσο δήλωσε ότι η απόλαυση των διακοπών έχει μεγαλύτερη αξία από τους περιορισμούς με το 4% να δηλώνει ότι αισθάνεται ευφορία και ανυπόμονο να κάνει διακοπές.

Αντίθετα, το 35% δήλωσε ότι δεν έχει διάθεση για διακοπές το 2020 και το 22% εξ όσων θέλουν να κάνουν διακοπές έχουν μεικτά συναισθήματα για αυτές.

Το 18% περιμένει πλούσιες διακοπές όπως ήταν την εποχή προ κορωνοϊού. Το 5% δήλωσε ότι έχει μεγαλύτερα πλάνα διακοπών από τις περασμένες χρονιές, το ένα πέμπτο μικρότερα (21%) και το 51% δήλωσε ότι δεν έχει σχέδια διακοπών για φέτος.

Εξ όσων σκοπεύουν να κάνουν διακοπές, το 36% επιθυμεί ταξίδι εντός Γερμανίας, το 30% στο εξωτερικό, το 11% εντός της περιφέρειά του και το 20% διακοπές στο σπίτι.

Το ένα πέμπτο δήλωσε ότι τη θερινή σεζόν θα κάνει τα ταξίδια που δεν έκανε την περίοδο του Πάσχα. Γι’ αυτό, το 14% επιδιώκει διακοπές ελαφρώς μεγαλύτερης διάρκειας και το 5% σημαντικά μεγαλύτερης. Το 79% δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές επειδή τις στερήθηκε το Πάσχα.

Το 26% έχει αρνητική και το 10% πολύ αρνητική διάθεση για διακοπές καθώς τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό φαίνεται ότι κάμπτουν την επιθυμία τους να ταξιδέψουν. 

Το 29% θεωρεί τη συρρίκνωση της προσφοράς για διακοπές ως θετικό και πολύ θετικό στοιχείο, καθώς θεωρεί ότι θα συναντήσει λιγότερη πολυκοσμία στους προορισμούς. 

 

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα