Πρόβλεψη για μείωση 37% στις δαπάνες για εταιρικά ταξίδια

28-02-20 | ΤΑΣΕΙΣ

Μείωση της τάξης του 37% προβλέπεται για τις παγκόσμιες δαπάνες εταιρικών ταξιδιών το 2020. Η πτώση αυτή είναι ήδη ανησυχητική, ωστόσο το ποσοστό θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, αν η επιδημία του κορωνοϊού μετατραπεί σε πανδημία, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημαντικές πηγές της τουριστικής βιομηχανίας δήλωσαν ότι ο κορωνοϊός θα μπορούσε να μειώσει τις δαπάνες των εταιρικών ταξιδιών κατά 560 δισεκατομμύρια δολάρια ,ήτοι μείωση κατά 37% από τις προβλέψεις για τις συνολικές δαπάνες του 2020, καθώς οι συναντήσεις και οι εκδηλώσεις ακυρώνονται και οι εταιρείες περιορίζουν τα ταξίδια για την προστασία των εργαζομένων.

Ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Επιχειρήσεων με έδρα τις ΗΠΑ δήλωσε ότι τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων έχουν αναβάλει τουλάχιστον κάποιες συναντήσεις, ενώ το 95% έχει αναστείλει ή ακυρώσει τα περισσότερα ή όλα τα ταξίδια στην Κίνα και το 23% σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία.

Ο ιός επηρεάζει θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις ασκούν τις δραστηριότητές τους, δήλωσε ο επικεφαλής λειτουργός του συνδέσμου Scott Solombrino.

«Εάν η επιδημία μετατραπεί σε πανδημία, η βιομηχανία μπορεί να χάσει δισεκατομμύρια δολάρια - έναν αντίκτυπο που θα έχει αρνητικές συνέπειες για ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία», ανέφερε σε δήλωσή του την Πέμπτη. 

Από τις προβλεπόμενες απώλειες εταιρικών ταξιδιών, περίπου 400 δισεκατομμύρια δολάρια αφορούν στην Κίνα και τα 109 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ευρώπη, όπου ο ιός έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχειακοί όμιλοι έχουν προειδοποιήσει για ζημία, καθώς το ξέσπασμα οδήγησε σε μειωμένες κρατήσεις και περισσότερες ακυρώσεις.

Οι ασιατικές οικονομίες ενδέχεται να χάσουν φέτος τα 105 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 115 δισεκατομμύρια δολάρια ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, καθώς ο τουρισμός υποχωρεί μετά την εκδήλωση του κορωνοϊού, δήλωσε τη ολλανδική τράπεζα ING.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο