Τουρισμός | Expedia: Με ποια κριτήρια ταξιδεύουν οι οικογένειες με παιδιά της γενιάς Alpha

06-02-20 | ΤΑΣΕΙΣ

Πάνω από τρια ταξίδια διακοπών πραγματοποιούν ετησίως οι οικογένειες με παιδιά που ανήκουν στη γενιά Generation Alpha (0-9 ετών), ωστόσο τα περισσότερα από αυτά (68%) πραγματοποιούνται στο εσωτερικό της χώρας τους, είτε μαζί είτε χωρίς τα παιδιά.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Expedia η οποία πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο και το Μάιο του 2019 σε δείγμα 9.357 ατόμων από την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Κίνα, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, το Μεξικό, το Ην. Βασίλειο και τις ΗΠΑ, με σκοπό να αποκαλύψει πως η γενιά Alpha επηρεάζει τις ταξιδιωτικές επιλογές των γονέων της που είναι οι Millennials.

Η γενιά Alpha θεωρείται πολύτιμη στα ταξίδια. Μέχρι το 2025 αναμένεται να φτάσει τα 2 δις. σε πληθυσμό και να είναι η πιο μακροβιότερη και πλούσια γενιά.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το κύριο μέλημα των οικογενειών με παιδιά της γενιάς Alpha στις διακοπές είναι η διασκέδαση και η χαρούμενη ατμόσφαιρα (95%). Ακολουθεί το κυνήγι της προσφοράς με το καλύτερο value (89%) και οι διακοπές δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους (85%).

Οι οικογένειες αυτές προτιμούν προορισμούς που  προσφέρουν διασκέδαση και δραστηριότητες για όλους, διασκέδαση που ενδείκνυται για παιδιά και ασφαλείς διακοπές.

Η διασκέδαση στα ταξίδια για τη γενιά Alpha περιλαμβάνει χρόνο σε ψηφιακές συσκευές, καθώς πρώτα στις προτιμήσεις του έρχονται τα online βίντεο, η λήψη φωτογραφιών ή βίντεο, τα παιχνίδια, οι βιντεοκλήσεις και η αναζήτηση δραστηριοτήτων σε κοντινή περιοχή. 

Ο κύριος τύπος διακοπών που προτιμούν οι οικογένειες αυτές είναι οι διακοπές διασκέδασης για όλη την οικογένεια (28%), ακολουθούν οι διακοπές ξεκούρασης (27%), η επίσκεψη σε οικογένεια και φίλους (13%) και η περιήγηση σε αξιοθέατα (11%).

Η μέση διάρκεια διακοπών ανέρχεται σε 6,2 ημέρες και το 79% δήλωσε οτι ο προϋπολογισμός διακοπών αποτέλεσε παράγοντα επιλογής προορισμού.

Το 54% προτιμά πτήσεις και το 47% τα οδικά ταξίδια.

Σχεδόν το 60% των οικογενειών έμειναν σε ξενοδοχείο στο πιο πρόσφατο ταξίδι τους και ακολούθησαν τα resort (21%), η διαμονή σε οικογένεια/ φίλους (17%) και η ενοικίαση εξοχικής κατοικίας (16%). Στην επιλογή ξενοδοχείου μετρά περισσότερο η τοποθεσία του (41%), οι ανάγκες της οικογένειας (39%) και οι τιμές του (36%).

Οι οικογένειες δαπανούν περισσότερα στο ξενοδοχείο (24%), στο φαγητό (16%) και στις πτήσεις (15%).

Η διασκέδαση για αυτούς σημαίνει θεματικά πάρκα και ατραξιόν (74%), δραστηριότητες στη θάλασσα (67%), εξωτερικές δραστηριότητες (55%), ιστορικά αξιοθέατα (44%), γαστρονομικές εμπειρίες (40%), μουσεία (38%), εκπαιδευτικές εμπειρίες και ξεναγήσεις.

Οι οικογένειες αυτές προγραμματίζουν τις διακοπές λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των παιδιών τους. Εννέα στις 10 αναφέρουν οτι ο προγραμματισμός διακοπών είναι διασκεδαστικός για όλη την οικογένεια. Το 80% συζητά συχνά για ταξίδια με τη γενιά Alpha, ενώ στο 60% των περιπτώσεων οι ιδέες για ταξίδια προέρχονται και από τους γονείς και από τα παιδιά. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται από τους γονείς στο 94% των περιπτώσεων. 

Οι μεγαλύτερες επιρροές στη γενιά Alpha προέρχονται από εικόνες ή πληροφορίες που δίνουν έμφαση στις εμπειρίες για παιδιά (33%), οι ταξιδιωτικές εικόνες ή πληροφορίες που προβάλλονται στην τηλεόραση (30%) και ταξιδιωτικό υλικό που βρίσκουν στο διαδίκτυο (27%). 

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες