Γερμανικός τουρισμός: Ποιοί είναι οι top προορισμοί και οι τάσεις στις κρατήσεις για το 2020

29-01-20 | ΤΑΣΕΙΣ

Το 11,6% των Γερμανών προτιμά να κάνει τις επόμενες διακοπές στις ΗΠΑ, με τη χώρα να βρίσκεται πρώτη στις προτιμήσεις τους.

Ακολουθεί η Γερμανία (από την 4η στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 7,8%) και οι μακρινοί προορισμοί με σειρά προτεραιότητας: Νέα Ζηλανδία (ανέβηκε από την πέμπτη θέση, 7%), Καναδάς, Αυστραλία, Ιταλία (έπεσε από την τρίτη στην έκτη θέση), Ιαπωνία και Νορβηγία.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Allianz Partners σε συνεργασία με την Marketagent.com σε δείγμα 500 Γερμανών η οποία διεξήχθη το Δεκέμβριο του 2019.

Όσον αφορά τον πιο προτιμώμενο τύπο ταξιδιωτικής κράτησης, οι Γερμανοί έχουν αντικαταστήσει τα παραδοσιακά ταξιδιωτικά γραφεία με τις διαδικτυακές κρατήσεις και τα πόρταλ σύγκρισης τιμών (Tripadvisor, Booking.com ή Expedia). 

Ο αριθμός των Γερμανών που προέβησαν σε κράτηση ταξιδίου διαδικτυακά αυξήθηκε το 41% το 2019.

Οι κρατήσεις μέσω κινητού αποκτούν όλο και μεγαλύτερο κοινό, με μερίδιο 23% των Γερμανών ταξιδιωτών να χρησιμοποιούν εφαρμογή για κινητά. Το 2018, το 20% του δείγματος της αντίστοιχης έρευνας είχε δηλώσει το ίδιο.

Ακόμα κι αν η ζήτηση για εξειδικευμένες και εξατομικευμένες συμβουλές ταξιδίων έχει μειωθεί ελαφρώς, το ένα τέταρτο σχεδόν των ερωτηθέντων προτιμούν τις κρατήσεις μέσω των παραδοσιακών τουριστικών γραφείων ή τουρ οπερέιτορ. Το 16,6% χρησιμοποιούν τις διαδικτυακές προσφορές και ένας στους 6 το τηλέφωνο για ταξιδιωτικές συμβουλές και κράτηση.

Ανεξάρτητα από τον προορισμό, οι περισσότεροι που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν οτι η άνεση στα ταξίδια είναι πιο σημαντική από τις χαμηλές τιμές. Το 42,8% δηλώνει οτι σημαντικότερος είναι ο χώρος για τα πόδια στις πτήσεις και επιλέγουν πιο άνετες θέσεις. Το 36,4% δεν επιθυμούν να επιβαρύνονται με κρυφές χρεώσεις και το 30,6% επιθυμεί δωρεάν φαγητό και ποτό στην πτήση.

Πάνω από τα τρία τέταρτα ταξιδεύουν ασφαλισμένοι ή έχουν ετήσια ταξιδιωτική ασφάλιση. Όμως μόνο το 24% ανησυχεί για το έγκλημα στους προορισμούς και τα 2 τρίτα μεταφέρει μεγάλο ποσό σε μετρητά μαζί του.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»