Τουρισμός πολυτελείας: Αυξητική τάση και το 2020- Ποιοι είναι οι πιο "καυτοί" προορισμοί της χρονιάς

20-01-20 | ΤΑΣΕΙΣ

Ιδιαίτερα θετικές προοπτικές επιφυλάσσει η εφετινή χρονιά στα πολυτελή ταξίδια, σύμφωνα με την έκθεση 2020 Pulse της Strategic Vision για την αμερικανική αγορά, που διεξήχθη σε δείγμα ανώτατων στελεχών διοίκησης σε κορυφαίες εταιρίες διαχείρισης ταξιδίων πολυτελείας.

Η ακατάπαυστη διάθεση για ταξίδια είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα πολυτελή ταξίδια θα αναπτυχθούν περαιτέρω το 2020, δήλωσαν τα στελέχη.

Το 70% των ερωτηθέντων προβλέπει αύξηση εσόδων το 2020, ενώ το 50% περιγράφει τη στάση των πελατών του ως «αισιόδοξη» για ταξίδια εσωτερικού και εξωτερικού.

Οι ταξιδιώτες πολυτελείας ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον παγκόσμιο αντίκτυπο των ταξιδίων τους στο περιβάλλον και έχουν ανεπτυγμένη αίσθηση υπευθυνότητας με όρους αειφορίας.

Το 88% του δείγματος είχε αύξηση εσόδων το 2019. 

Το 67% των τουριστικών συμβούλων, το 70% των εκτελεστικών στελεχών ξενοδοχείων, το 71% των στελεχών μάρκετινγκ προορισμού και το 100% των στελεχών κρουαζιέρας, πιστεύουν οτι θα υπάρξει ανάπτυξη της βιομηχανίας πολυτελών ταξιδίων το 2020. Όλοι οι κλάδοι είχαν αύξηση το 2019 άνω της αύξησης των περασμένων ετών. 

Οι ανησυχίες για την τρομοκρατία και το έγκλημα έχουν το μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο στις αποφάσεις των ταξιδιωτώ πολυτελείας.

H έρευνα αποκαλύπτει επίσης οτι η Ιαπωνία, η Πορτογαλία και η Ισλανδία είναι οι κορυφαίοι ανερχόμενοι προορισμοί τουρισμού πολυτελείας ενώ σε αντίθετη πορεία βρίσκονται το Χονγκ Κονγκ, το Ην. Βασίλειο, η Γαλλία, η Τουρκία και η Ν. Αμερική.

Αυξανόμενο ενδιαφέρον καταγράφεται επίσης για Ιταλία, Αίγυπτο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Κροατία, Άγιο Βαρθολομαίο και Ρουάντα.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ