Η νέα μόδα: Μισθώσεις τύπου Airbnb σε τροχόσπιτα

24-10-19 | ΤΑΣΕΙΣ

Η νέα μόδα που κερδίζει έδαφος τελευταία παγκοσμίως αφορά στην ενοικίαση με μισθώσεις τύπου Airbnb τροχόσπιτων.

Την ιδέα έφερε στην Ευρώπη η αυστραλιανή εταιρία Camplify, επενδύοντας πρόσφατα και στην Ισπανία. Η καινοτομία αυτής της εταιρίας συνίσταται στην προσφορά μίας πλατφόρμας που φέρνει σε επαφή κατόχους τροχόσπιτων και ιδιώτες που ενδιαφέρονται να τα ενοικιάσουν. Η εταιρία ιδρύθηκε πριν από 4 χρόνια και δραστηριοποιείται ήδη στην Αυστραλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νέα Ζηλανδία και επεκτείνεται εντατικά στην Ισπανία, έναντι άλλων ευρωπαϊκών προορισμών, όπως η Γαλλία ή η Ιταλία.

‘Όπως αναφέρει η εταιρία, η Ισπανία πέραν του γεγονότος ότι έχει την πρωτοκαθεδρία στον τουριστικό τομέα, παρουσιάζει σημαντική αύξηση στον αριθμό των ιδιοκτητών τροχόσπιτων αλλά και των ενοικιάσεων αυτών, ενώ σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα, υπάρχουν περισσότερα από 50.000 τροχόσπιτα στην Ισπανία, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 243% από το προηγούμενο έτος. Ταυτόχρονα, οι διαθέσιμες εκτάσεις έχουν τετραπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία και πλέον φθάνουν τους 1.183 χώρους κάμπινγκ. Στόχος της Camplify αποτελεί η ενσωμάτωση 1.700 οχημάτων στην πλατφόρμα της έως το τέλος του 2020, ενώ ήδη έχει επενδύσει 1,2 εκατ. ευρώ. Το σημαντικότερο κίνητρο που προσφέρει η εταιρία είναι το εισόδημα που δυνητικά θα έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων από την ενοικίαση, το οποίο μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 10.000 και 20.000 ευρώ, ετησίως, με μέσο όρο 120 ημέρες ενοικίασης.

Από τη δραστηριοποίησή της στην Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ιδιοκτήτες έχουν αποκομίσει 25 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα. Έχοντας πολλές ομοιότητες με το μοντέλο της Airbnb, η Camplify παρέχει την πλατφόρμα και τη διαχείριση κρατήσεων και συναλλαγών μεταξύ ιδιοκτητών και οδηγών και χρεώνει προμήθεια ύψους 12%, η οποία περιλαμβάνει την ασφάλιση των οχημάτων. Επίσης, έχει συνάψει συμφωνία με την «Ένωση των πιο όμορφων χωριών της Ισπανίας» («Asociación de Los Pueblos más bonitos de España») για την τόνωση του τουρισμού στις αγροτικές περιοχές της Ισπανίας και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων