Expedia | Ξενοδοχεία: Οι αλυσίδες επενδύουν στην τεχνολογία, τα ανεξάρτητα στην ανακαίνιση

03-10-19 | ΤΑΣΕΙΣ

Οι αλυσίδες ξενοδοχείων τείνουν να δίνουν προτεραιότητα στην επένδυση στην τεχνολογία σε διπλάσιο βαθμό σε σύγκριση με τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία. Τα μικρά ανεξάρτητα ξενοδοχεία όμως τείνουν να ανακαινίζουν τα δωμάτιά τους 1,5 φορά περισσότερο σε σχέση με τα ξενοδοχεία που ανήκουν σε αλυσίδα.

Αυτό έδειξε έρευνα της Expedia Group σε δείγμα πάνω από 1.200 ξενοδοχεία.

Η τεχνολογία αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για τα σύγχρονα ξενοδοχεία στην απόκτηση συγκριτικού πλεονεκτήματος και μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα της Hospitality Technology, το 54% των ξενοδοχείων σχεδιάζουν να αυξήσουν τους προϋπολογισμούς τους για ενσωμάτωση τεχνολογιών το 2019, ενώ μόλις το 8% θα τους μειώσει.

Ωστόσο, το κόστος συνεχίζει να είναι εμπόδιο για την ενσωμάτωση αυτή, σχεδόν για τα μισά μικρά ανεξάρτητα ξενοδοχεία που συμμετείχαν στην έρευνα. Αντίθετα, πάνω από τα μισά ξενοδοχεία σε αλυσίδες επενδύουν στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα υπάρχοντα συστήματά τους.

Από τα μικρά ανεξάρτητα, ένα στα 4 θεωρεί ότι η μεγαλύτερη πρόκληση σε αυτή την κατεύθυνση είναι η περιπλοκότητα και 1 στα 4 δίνει προτεραιότητα στην ευκολία χρήσης όταν αξιολογεί λύσεις τεχνολογίας.

H έρευνας διεξήχθη σε δείγμα 1.215 ξενοδοχεία από όλο τον κόσμο τον Ιούλιο του 2019 με σκοπό να αποκαλύψει πώς τα ξενοδοχεία, ανάλογα με το αν ανήκουν σε αλυσίδα ή είναι ανεξάρτητα, κατευθύνουν τις επενδύσεις στην τεχνολογία. 

Τα ξενοδοχεία που ανήκουν σε αλυσίδα επιλέχθηκαν με προϋπόθεση να έχουν δυναμικότητα πάνω από 100 δωμάτια, ενώ τα μικρά ανεξάρτητα είχαν έως 100 δωμάτια.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός