Έρευνα "καίει" την TripAdvisor στο ζήτημα των ψεύτικων κριτικών

06-09-19 | ΤΑΣΕΙΣ

Έρευνα της οργάνωσης για τα δικαιώματα του καταναλωτή στο Ηνωμένο Βασίλεο, Which? δείχνει ότι η TripAdvisor αδυνατεί να ελέγξει τις ψευδείς και ύποπτες πεντάστερες κριτικές στα ξενοδοχεία. Η πλατφόρμα, πάντως, προσπάθησε να διαψεύσει τα ευρήματα της έρευνας, λέγοντας ότι η Which? βασίζεται σε μια λανθασμένη θεώρηση των προτύπων αναθεώρησης των ψευδών κριτικών και στηρίζεται κυρίως σε υποθέσεις και λιγότερο στα δεδομένα.

Η σχετική έρευνα της οργάνωσης, επισημαίνει η TripAdvisor, βασίζεται σε λανθασμένη αντίληψη περί ψευδών κριτικών και σε πολλές υποθέσεις και πολύ λίγα πραγματικά δεδομένα.

Ο οργάνωση ανέλυσε 247.277 κριτικές των 10 ξενοδοχείων με την υψηλότερη βαθμολογία στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Βαρκελώνη, τη Ρώμη, το Κέιπ Τάουν, τη Πούντα Κάνα, την Ιορδανία, το Λας Βέγκας και το Κάιρο, καθώς και 10 Premier Inn και 10 Travelodge στο Λονδίνο.

Σύγκρινε το ποσοστό των πρώτων τρίστερων κριτικών, δεδομένου οτι αυτές σπάνια είναι ψευδείς, έναντι του ποσοστού των πρώτων κριτικών πεντάστερων κριτικών. 

Η έρευνα έδειξε πολλές περιπτώσεις στις οποίες ο αριθμός των πεντάστερων κριτικών από ταξιδιώτες που συνέτασσαν κριτική για πρώτη φορά ήταν σημαντικά υψηλότερος σε σύγκριση με τον αριθμό των τρίστερων. 

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας, η TripAdvisor απομάκρυνε κριτικές από ξενοδοχείο με μεγάλη απόκλιση στις κριτικές με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του ως «το καλύτερο ξενοδοχείο στο Κάιρο».

Η έρευνα εντόπισε 15 από τις χειρότερες υποθέσεις ψευδών κριτικών και τις ανέφερε στην TripAdvisor, η οποία παραδέχθηκε οτι στις 14 από αυτές είχαν ήδη εντοπιστεί ψευδείς κριτικές.

Οι κριτικές στην Premier Inn δεν κρίθηκαν ύποπτες, όμως σε 2 περιπτώσεις Travelodge σχεδόν οι μισές από τις εκατοντάδες πεντάστερες κριτικές προήλθαν από νέους χρήστες που δεν ειχαν συντάξει άλλη κριτική.

Διαβάστε επίσης

Οι συνέπειες της χρήσης fake reviews στο TripAdvisor

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη