Gfk: Ανεβαίνουν οι κρατήσεις στη Βρετανία (και για Ελλάδα)

18-07-19 | ΤΑΣΕΙΣ

Ανάκαμψη καταγράφεται στις κρατήσεις οργανωμένων διακοπών για το καλοκαίρι του 2019 στη Βρετανία αυτή την εβδομάδα, σε επίπεδα πάνω από τα αντίστοιχα περυσινά, ανατρέποντας την αρνητική εικόνα της προηγούμενης περιόδου, σύμφωνα με έρευνα της GfK.

Έπειτα από 9 συνεχόμενες εβδομάδες αύξησης επιβατών και ισχυρών πωλήσεων τελευταίας στιγμής, οι κρατήσεις για τη σεζόν από την αρχή του έτους παρουσιάζουν αύξηση 1% σε σχέση με πέρυσι, αλλά οι πρώτοι 4 μήνες της χρονιάς είχαν μείωση καρτήσεων 7% σε σχέση με το 2018.

Το σκληρό περιβάλλον αγοράς που χαρακτηρίζεται απο καθυστέρηση των κρατήσεων έχει αντίκτυπο στη ρευστότητα και η βιομηχανία χρειάστηκε να ρίξει σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα τις τιμές. Η μέση τιμή πώλησης βρίσκεται μόλις 2 λίρες επάνω τις τελευταίες 9 εβομάεδς και 14 λίρες επάνω από την αρχή της χρονιάς, δήλωσε ο διευθυντής πελατών της GfK, David Hope. Ωστόσο επισήμανε την ανοδική τάση που καταγράφεται στις τιμές τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, οι οποίες μέχρι το τελευταίο Σάββατο ήταν αυξημένες κατά 10 έως 15 λίρες ανά άτομο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Περιέγραψε τη στροφή αυτή ως «φανταστική» και όπως είπε οφείλεται στα πακέτα all in. 

Οι κρατήσεις all in για το καλοκαίρι μέχρι στιγμής είναι αυξημένες κατά 6% σε ετήσια βάση, μέχρι και το Σάββατο, και 22% επάνω την εβδομάδα μέχρι τις 13 Ιουλίου. Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι την περασμένη εβδομάδα ήταν αυξημένες κατά 15% σε σχέση με πέρυσι.

Οι πωλήσεις των τελευταίων εβδομάδων βρίσκεται επάνω και από τα επίπεδα του 2017, καθώς πέρυσι σημείωσαν μείωση λόγω του κύματος καύσωνα στην Ευρώπη. 

Ελλάδα και Βουλγαρία σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις κρατήσεων, δίπλα στην αναγέννηση της Τουρκίας και της Τυνησίας. Οι κρατήσεις για Ισπανία παραμένουν 3% κάτω μέχρι στιγμής για τη σεζόν όμως σημείωσαν αύξηση 14% σε ετήσια βάση την περασμένη εβδομάδα.

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά