Τουρισμός πολυτελείας: Περισσότεροι ταξιδιώτες απαιτούν πλέον αειφόρες διακοπές

18-07-19 | ΤΑΣΕΙΣ

Tο ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος φαίνεται πως αποτελεί όλο και μεγαλύτερη προτεραιότητα και για τους τουρίστες που επιλέγουν διακοπές πολυτελείας.

Την τάση αυτή καταγράφει στους ταξιδιώτες η εταιρία πολυτελών δακοπών με έδρα το Βερολίνο, Select Luxury Travel, λανσάροντας σχετικά προϊόντα στην αγορά, τα οποία εστιάζουν στην αειφορία.

Κατά το σχεδιασμό νέων ταξιδιωτικών προϊόντων, λαμβάνουμε υπόψη μας όλο και περισσότερο την κοινωνική και περιβαλλοντική αειφορία, επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος, Dirk Gowin.

Η εταιρία, η οποία λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2018, και προσφέρει ιδιωτικά πολυτελή ταξίδια και σε μικρές ομάδες, έχει παρατηρήσει στροφή της ζήτησης στην αγορά διακοπών πολυτελείας προς τα ταξίδια με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και προς μια διάθεση των ταξιδιωτων να πρωτοπορήσουν στην αειφορία.

Αυτό δεν αφορά απλώς ζητήματα διαχείρισης αποβλήτων ή κατανάλωσης νερού, αλλά και συμβολή στις τοπικές κοινότητες με στόχο τη διασφάλιση καλού επιπέδου διαβίωσης με φροντίδα στο περιβάλλον.

Για να το επιτύχει αυτό, η Select Luxury Travel δεν συνεργάζεται με μεγάλα πρακτορεία μαζικού τουρισμού αλλά με μικρότερα στους προορισμούς.

Η εταιρία προσφέρει προγράμματα σε προορισμούς όπως η Μποτσουάνα, η Ρουάντα, το Περού κ.α στηρίζοντας πρότζεκτ για την προστασία της φύσης.

Επίσης, καταβάλλει προσπάθειες για τη μείωση της χρήσης πλαστικού στα ταξίδια και της μόλυνσης του περιβάλλοντος από τα κρουαζιερόπλοια, χρησιμοποιώντας γιωτ για ταξίδια στη Μεσόγειο.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google