ΑΒΤΑ: 5 συμβουλές για μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στις διακοπές

11-07-19 | ΤΑΣΕΙΣ

Tρόπους για να μειώσουν, να επαναχρησιμοποιούν και να ανακυκλώνουν αντικείμενα των διακοπών παρουσιάζει στους Βρετανούς τουρίστες η ένωση βρετανών τουρ οπέρειτορ και τουριστικών γραφείων ΑΒΤΑ, ώστε να περιορίζουν τον αντίκτυπο των διακοπών τους στο περιβάλλον του προορισμού που επισκέπτονται.

Πολλοί προορισμοί όπως τα Μπαρμπέιντο και η Κένυα έχουν απαγορεύσει τη χρήση πλαστικής σακούλας και ενθαρρύνουν τους επισκέπτες τους να μην τις μεταφέρουν στα ταξίδια τους σε μια προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής.

Οι συμβουλές της ΑΒΤΑ στην κατεύθυνση αυτή είναι…

-Κοινή λίστα με τα αντικείμενα των διακοπών για όλους | Στα οικογενειακά και στα ταξίδια φίλων, κρίνεται σκόπιμο να καταγραφούν σε κοινό τσατ τα αντικείμενα που χρειάζεται η ομάδα, ώστε να διαπιστωθεί ποια από αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από περισσότερα άτομα, όπως σαμπουάν, αντηλιακό κ.α. Έτσι εξοικονομείται και χώρος στις αποσκευές για να επιστρέψουν από τις διακοπές με περισσότερα σουβενίρ του προορισμού.

-Αποφυγή αντικειμένων που δεν χρειάζονται στις διακοπές | Προτείνεται να αποφεύγεται η αγορά αντικειμένων που δεν είναι αναγκαία, όπως ρούχα, αντηλιακό και άλλα αντικείμενα που μπορεί ήδη να έχουν οι ταξιδιώτες. Αυτό βοηθά στην εξοικονόμηση χρημάτων και στη μείωση του αντίκτυπου στο περιβάλλον.

-Απομάκρυνση των συσκευασιών που δεν είναι απαραίτητες | Συμπεριλαμβάνονται συσκευασίες από ξιραφάκια, οδοντόβουρτσες, παντόφλες ή παιχνίδια για τα παιδιά, καθώς συχνά έχουν μεγάλο ποσοστό πλαστικού.

-Ταξίδι με γεύματα και επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού | Πολλά αεροδρόμια έχουν ειδικές περιοχές για το γέμισμα μπουκαλιών με νερό.

-Πάρτε μαζί σας τα δικά σας ακουστικά | Εάν η πτήση είναι μακρινή, πολλές αεροπορικές εταιρίες προσφέρουν συμπληρωματικά ακουστικά ώστε να υπάρχει πρόσβαση των επιβατών στο πρόγραμμα ψυχαγωγίας εν πτήσει. Όμως προτείνεται στους ταξιδιώτες να ελέγχουν εάν τα δικά τους ακουστικά είναι συμβατά με αυτό, αποφεύγοντας να πάρουν ένα αντικείμενο που δεν χρειάζονται.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google