Μείωση των Γερμανών τουριστών στη Μαγιόρκα, που επιλέγουν Τουρκία και Αίγυπτο

08-07-19 | ΤΑΣΕΙΣ

Μονοψήφιο ποσοστό μείωσης των Γερμανών τουριστών αναμένουν αυτό το καλοκαίρι οι Βαλερίδες, έπειτα από σερί ετών ρεκόρ τουριστικών αφίξεων στα νησιά, καθώς Τουρκία και Αίγυπτος κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των Γερμανών. 

Η Τουριστική Αρχή των Βαλεαρίδων αναμένει τη μείωση αυτή για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, αφού η χωρητικότητα θέσεων από όλα τα Γερμανικά αεροδρόμια αναμένεται να μειωθεί κατά 6,6% σε σχέση με πέρυσι.

Τουρκία και Αίγυπτος προσφέρουν φέτος συμφέρουσα εναλλακτική διακοπών με πολύ ελκυστικά πακέτα τιμής-υπηρεσιών. Σε προορισμούς που πλημμύριζαν από την παρουσία Γερμανών τουριστών, όπως το Ballermann καθώς και βρετανών, το Magaluf, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πτώση αφίξεων. 

Η πληρότητα των ξενοδοχείων στο Playa de Palma σύμφωνα με εκπροσώπους των ξενοδόχων της περιοχής τον Ιούνιο δεν ξεπέρασε το 50% έως 60%. Στο Magaluf  η μείωση των Γερμανών προς το παρόν ανέρχεται στο 12%, όπως εκτιμούν στην Ένωση Ξενοδόχων Calvià και υπάρχουν εκτιμήσεις οτι η κατάσταση θα χειροτερέψει τους επόμενους μήνες.

Η Alexandra Wilms από την Τουριστική Αρχή των Βαλεαρίδων τονίζει ότι πολλοί τουρίστες τα περασμένα χρόνια αποτελούσαν «δάνειο» και θα επέστρεφαν στη Μεσόγειο και τη Β. Αφρική εάν οι ανταγωνιστικές αυτοί ενισχύονταν.

Η μείωση αφίξεων των Γερμανών στις Βαλεαρίδες οφείλεται επίσης και στην αλλαγή συμπεριφοράς κρατήσεων, καθώς πολλοί περιμένουν για τις κρατήσεις τελευταίας στιγμής.

Για το λόγο αυτό, ο τουρ οπερέιτορ FTI έκανε εκ νέου διαπραγματεύσεις με τους ξενοδόχους διασφαλίζοντας ελκυστικές τιμές σε δημοφιλείς περιοχές, με αποτέλεσμα οι κρατήσεις σε αυτόν να βρίσκονται επάνω από τα περυσινά επίπεδα, δήλωσε ο επικεφαλής Ισπανίας του οργανισμού, Manuel Morales.

διαβάστε ακόμα

Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού
Δήμος Χανίων: Διαγωνισμός για παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών
Μάιος, μήνας εκδηλώσεων για την Κατερίνη
Kronion Trail race στο Λασίθι Κρήτης
Φεστιβάλ Θεματικού Εναλλακτικού Τουρισμού στα Χανιά
Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη