Orbitz: Ποιες είναι οι ιδανικές διακοπές για τους ταξιδιώτες με κατοικίδια

25-06-19 | ΤΑΣΕΙΣ

To 77% των Αμερικανών ταξιδιωτών προγραμματίζουν διακοπές μαζί με τα κατοικίδιά τους αυτό το καλοκαίρι και οι κορυφαίες προτιμήσεις τους είναι να επισκέπτονται (20%) πάρκα σκύλων, και να κάνουν λήψεις σέλφι σε τουριστικές ατραξιόν (21%).

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Orbitz που διενεργήθηκε σε δείγμα 2.000 αμερικανών ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικιδίων επιθυμούν οδικό ταξίδι εντός της χώρας τους (33%) και δαπανούν έως 500 δολάρια επιπλέον για φαγητό, διαμονή και δραστηριότητες (40%). 

Οι περισσότεροι οδηγοί αφήνουν τα κατοικίδια στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου (58%) ή σε κλουβί (15%), όμως ένας στους 4 ταξιδιώτες δήλωσαν ότι ο σκύλος τους έρχεται στις μπροστινές θέσεις ή κάθεται ακόμα και στα πόδια τους.

Ένας στους 3 θα περνούσε κρυφά το κατοικίδιο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, ωστόσο οι περισσότεροι αναζητούν φιλικά προς τα ζώα καταλύματα. Οι αναζητήσεις στην Orbitz που αφορούν τέτοια ξενοδοχεία παρουσιάζουν αύξηση 40% ετησίως, και πολλά προσφέρουν ανέσεις στα κατοικίδια όπως δωρεάν γεύματα, λιχουδιές κτλ. 

Επιπλέον, το 51% των ταξιδιωτών ταξιδεύουν οδικώς με τα κατοικίδιά τους με βαν ή SUV, και το 15% προτιμά περιπέτειες off-road.

Το 12% επιλέγει οδικό ταξίδι μαζί με τα κατοικίδια παρά με φίλους, οικογένεια, παιδιά ή συντρόφους.

Οι ταξιδιώτες είναι διχασμένοι ανάμεσα στο να έχουν μαζί τους τα κατοικίδια σε οδικό ταξίδι στα βουνά ή στην παραλία (24% και 23% αντίστοιχα).

Οι μισοί ιδιοκτήτες κατοικιδίων δήλωσα ότι το σημαντικότερο πράγμα που επιθυμούν να κάνουν με τα κατοικίδιά τους σε οδικό ταξίδι είναι να οδηγούν με ανοικτά παράθυρα σε ανοικτό δρόμο.

Οι κινηματογραφικές ταινίες με θέμα τα οδικά ταξίδια τις οποίες θα ήθελαν να ζήσουν οι ταξιδιώτες στην πραγματικότητα μαζί με τα κατοικίδιά τους είναι οι National Lampoon's Vacation (43%), Little Miss Sunshine (21%) και Dumb and Dumber (19%).

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»