Ηoppa: Η Ελλάδα στους 6 κορυφαίους ονειρικούς προορισμούς το 2019

10-06-19 | ΤΑΣΕΙΣ

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η θεώρηση της Ελλάδας ως ονειρικού προορισμού στις αντιλήψεις των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο, καθώς, σύμφωνα με έρευνα της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας hoppa.com σε ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, η χώρα μας είναι η έκτη πιο περιζήτητη επιλογή ονειρικού προορισμού.

Από την έρευνα, η οποία ανέδειξε τις κορυφαίες χώρες, πόλεις, ατραξιόν και εκδηλώσεις που οι ταξιδιώτες θεωρούν ως ονειρικές, προκύπτει ότι το 13% των ταξιδιωτών που έλαβαν μέρος ανέφεραν οτι η Ελλάδα βρίσκεται στη λίστα των προορισμών στους οποίους θα ήθελαν να ταξιδέψουν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.

Ο απόλυτος ονειρικός προορισμός για τους ταξιδιώτες φαίνεται οτι είναι η Αυστραλία (μερίδιο 26% στο δείγμα ερωτηθέντων) και ακολουθούν οι ΗΠΑ (24%), ο Καναδάς (20%), η Ταϋλάνδη (15%), η Ιαπωνία (14%) και η χώρα μας. Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Ιταλία (11%), η Βραζιλία (10%), το Βιετνάμ (9%) και η Κίνα (8%).

Σε επίπεδο πόλεων, πρώτο έρχεται το Σίδνεϋ (22%) και ακολουθούν το Πουκέ (20%), η Νέα Υόρκη (18%), το Σαν Φρανσίσκο (17%), η Χονολουλού (16%), το Βανκούβερ (15%), το Ριο ντε Τζανέιρο (14%), η Μεβούρνη (13%), το Τόκιο (12%) και το Άμστερνταμ (11%).

Κορυφαίες ατραξιόν στη λίστα ονειρικών ταξιδίων είναι ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος (26%), η Όπερα του Σίδνεϋ (17%), το Μέγα Σινικό Τείχος (16%), τα νησιά Γκαλαπάγκος (15%), οι Great Lakes στον Καναδά και στις ΗΠΑ (14%), το όρος Φούτζι στην Ιαπωνία (13%), το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία (13%), η Απαγορευμένη Πόλη στην Κίνα (12%), η Times Square στη Νέα Υόρκη (11%) και το Εθνικό Πάρκο Serengeti στη Τανζανία (10%).

Το Καρναβάλι της Βραζιλίας (18%) συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις των ταξιδιωτών και ακολουθούν, σε επίπεδο εκδηλώσεων, το Φεστιβάλ Βάρκας του Δράκου στην Κίνα (17%), η Κινεζική Πρωτοχρονιά στη Σιγκαπούρη (16%), το Winter Light Festival στην Ιαπωνία (15%), το Lantern Festival στη Ταϊβάν (14%), η Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην παραλία της Κοπακαμπάνα στη Βραζιλία (13%), τα Αερόστατα στο Waikato της Ν. Ζηλανδίας (12%), η Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Times Square (11%), το Mardi Gras στη Νέα Ορλεάνη (11%) και η Ημέρα της Αυστραλίας (10%).

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο