Booking.com: Το 40% των ταξιδιωτών επιλέγει εναλλακτικά καταλύματα

25-04-19 | ΤΑΣΕΙΣ

Τρία δισ. αφίξεις επισκεπτών καταγράφει η Booking.com από το 2007, με 750 εκατ. να επιλέγουν εναλλακτική διαμονή όπως διαμερίσματα, σπίτια και άλλα μοναδικά καταλύματα.

Την ίδιο περίοδο, πάνω από 400 πόλεις σε όλο τον κόσμο υποδέχθηκαν πάνω από 1 εκατ. αφίξεις μέσω της Booking.com, με 29 πόλεις να ξεπερνούν τα 10 εκατ. επισκέπτες, στις οποίες περιλαμβάνεται η Ρώμη, το Λονδίνο, το Ντουμπάι, η Μεβούρνη, το Μαρακές και η Κουάλα Λουμπούρ.

Η πλατφόρμα προσφέρει από 2000 διαμονή σε εναλλακτικά καταλύματα, και πλέον προσφέρει 28 εκατ. σχετικές καταχωρήσεις σε 148.000 προορισμούς σε 220 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Περί το 40% των ενεργών πελατών της πλατφόρμας προέβησαν σε κράτηση εναλλακτικού καταλύματος το τελευταίο 12μηνο, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Booking.com, Olivier Grémillon, εκτιμώντας ότι οι εναλλακτικές εμπειρίες διαμονής θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο των ταξιδίων του μέλλοντος.

H αίθηση της οικειότητας στις διακοπές ακόμη και σε απομακρυσμένους προορισμούς είναι το σημαντικότερο ζητούμενο των σύγχρονων ταξιδιωτών, επισημαίνει η πλατφόρμα, με τους ιδιοκτήτες να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας ανάμεσα σε 21.5000 ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, το 63% πιστεύει ότι η διαμονή βελτιώνεται από τη διάθεση εξυπηρέτησης του ανθρώπου που διαχειρίζεται το κατάλυμα και το 62% από τη δυνατότητά τους να μάθουν για «ψαγμένες» δραστηριότητες στον προορισμό από τον ιδιοκτήτη ή διαχειριστή του καταλύματος.

Μάλιστα, στα Guest Review Awards που απένειμε η Booking.com, το 73% των καταλυμάτων που απέσπασαν βραβείο ήταν σπίτια, διαμερίσματα και άλλα μοναδικά καταλύματα όπως ιγκλού, εξοχικές κατοικίες ή σκάφη θαλάσσης.

Τα διαμερίσματα ήταν το είδος καταλύματος που είχε τα περισσότερα βραβεία για δεύτερη συνεχή χρονιά, αντιπροσωπεύοντας το 36% των βραβευμένων καταλυμάτων παγκοσμίως.

Επίσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2018, τέσσερα στα 5 καταλύματα με βράβευση ανήκαν στην κατηγορία εναλλακτικών καταλυμάτων: Διαμερίσματα (269.649), ξενοδοχεία (148.913), ξενώνες (78.574), B&B (66.697) και εξοχικές κατοικίες (56.303).

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός