HolidayCheck: Χάνει το παιχνίδι των πρόωρων κρατήσεων η Ελλάδα από την Τουρκία

26-02-19 | ΤΑΣΕΙΣ

Τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός των γερμανόφωνων αγορών παραμένει για άλλη μια χρονιά φέτος η Ελλάδα, όπως φαίνεται από τη ζήτηση που καταγράφει το δεύτερο μεγαλύτερο online τουριστικό γραφείο στις εν λόγω αγορές, HolidayCheck, κατά την περίοδο προκρατήσεων για το καλοκαίρι του 2019 (1η Νοεμβρίου 2018 έως 31 Ιανουαρίου 2019).

Ωστόσο, τα στοιχεία των μέχρι τώρα κρατήσεων για τα καλοκαιρινά πακέτα διακοπών που παρουσιάζει η HolidayCheck (έρευνα σε πάνω από 100.000 κρατήσεις), δείχνουν ότι οι κρατήσεις για Ελλάδα φέτος, είναι μειωμένες κατά 5% σε σύγκριση με τα περυσινά επίπεδα και έπειτα από διψήφιες αυξήσεις που καταγράφηκαν την τελευταία διετία, κατά την περίοδο προκρατήσεων.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, ένας παράγοντας που οδήγησε σε μείωση των προκρατήσεων για τη χώρα μας είναι οι υψηλές τιμές της Ελλάδας, με το μέσο ημερήσιο κόστος ανά άτομο να διαμορφώνεται στα 96 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνεται συνήθως μόνο ημιδιατροφή.

Η Ελλάδα προσφέρει, προς το παρόν, λιγότερο ελκυστικό value διακοπών σε σύγκριση με την Τουρκία (αντίστοιχο κόστος 77 ευρώ), όμως εκτιμούμε ότι οι πληρότητες φέτος στην Τουρκία θα κτυπήσουν κόκκινο, κάτι που μπορεί να ωφελήσει την Ελλάδα εάν προσαρμόσει το επίπεδο τιμών, δήλωσε o διευθυντής Τουρισμού της HolidayCheck, κ. Markus von Helden.

Η Τουρκία, η Τυνησία και το Κειπ Βέρντε, παρουσιάζουν μεγάλες αυξήσεις κρατήσεων (+43%, 22% και 35% αντίστοιχα).

Η Ισπανία, πρώτος προορισμός για τους Γερμανούς, αρχίζει να καταγράφει απώλειες φέτος (-2%), παρότι συνεχίζει να διατηρεί την πρώτη θέση, ενώ αδιαμφισβήτητος νικητής είναι η Τουρκία που φέτος είναι ο δεύτερος πιο περιζήτητος προορισμός, αντικαθιστώντας την Αίγυπτο.

Δείτε τον πίνακα…

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»