Βρετανικός τουρισμός: Ενδεχόμενο visa στην ΕΕ λόγω... Γιβραλτάρ

21-02-19 | ΤΑΣΕΙΣ

Οι Βρετανοί ταξιδιώτες ενδέχεται να χρειαστεί να καταβάλλουν 52 λίρες για έκδοση visa στα ταξίδια εντός ΕΕ μετά τις 29 Μαρτίου εξαιτίας νέας συζήτησης που άνοιξε για την κατάσταση του Γιβραλτάρ, που αποτελεί βρετανικό έδαφος.

Παρότι τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν συμφωνήσει ήδη στην εξαίρεση των υπηκόων Ην. Βασιλείου από την απαίτηση visa στα ταξίδια εντός Ευρώπης μετά το Brexit, η Ισπανία επιμένει ότι η νομοθεσία την οποία επικαλούνται για την εξαίρεση αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει σημείωση που να διασαφηνίζει ότι το Γιβραλτάρ αποτελεί Βρετανική αποικία.

Ωστόσο, αυτό απορρίφθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο χθες, καθώς χαρακτήρισε την περιγραφή «αποικία» ως μη αποδεκτή στο σύγχρονο κόσμο.

Εάν τα κράτη-μέλη δεν φθάσουν σε συμφωνία διατύπωσης τις επόμενες εβδομάδες, δεν θα υπάρξει εξαίρεση visa για τους πολίτες του Ην. Βασιλείου στα ταξίδια τους στην ΕΕ μετά τις 29 Μαρτίου.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειάζεται να εκδίδουν visa Σένγκεν με κόστος 60 ευρώ ή 52 λίρες, με αποτέλεσμα να περιμένουν έως 3 μήνες για την έκδοσή της, ή οτι θα πρέπει να περιμένουν την ολοκλήρωση των διμερών σχέσεων με τα κράτη-μέλη ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν.

Ο Τσέχος ευρωβουλευτής Petr Jezek δήλωσε στον Guardian οτι οι διαπραγματεύσεις έχουν παγώσει και οτι θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να απαλυνθεί ο αντίκτυπος παρά να δημιουργούνται περαιτέρω προβλήματα για μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους. 

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, και εξαίρεση απαίτησης visa για τους πολίτες του Ην. Βασιλείου, η βρετανική κυβέρνηση μπορεί να υιοθετήσει αντίστοιχη προσέγγιση, και αυτό, τόνισε, θα ήταν καταστροφή.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ