Φραγμός στις αθέμιτες πρακτικές στις διαδικτυακές κρατήσεις στα ξενοδοχεία

18-02-19 | ΤΑΣΕΙΣ

Tην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών για το νέο κανονισμό που θα διέπει τις σχέσεις των διαδικτυακών πλατφορμων με τις επιχειρήσεις, καλωσορίζει η η Συνομοσπονδία των Εθνικών Ενώσεων Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (HOTREC).

Η HOTREC θεωρεί ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση διασφάλισης μεγαλύτερης διαφάνειας και δικαιότερων όρων και προϋποθέσεων για 200.000 ξενοδοχεία στην Ευρώπη, όσον αφορά τις επαγγελματικές τους σχέσεις με τους διαδικτυακούς γίγαντες ταξιδιωτικών κρατήσεων. 

Στις διαδικτυακές ξενοδοχειακές κρατήσεις, μία πλατφόρμα ελέγχει τα δύο τρίτα της αγοράς και πάνω από το 90% ελέγχεται μαζί με άλλους δύο μεγάλους παίκτες. Η κυριαρχία αυτή, η οποία οδήγησε σε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, αναμένεται πλέον να ανατραπεί από το τρέχον ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο διασφαλίζει τα ακόλουθα:

Η ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή βιομηχανία θεωρεί τη συμφωνία σημείο καμπής όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ των διαδικτυακών πλατφορμων με τις επιχειρήσεις, για τις οποίες έχουν δοθεί αγώνες την τελευταία δεκαετία, τόνισε ο πρόεδρος της Distribution Task Force της HOTREC, κ. Markus Luthe.

Η συμφωνία, εκτιμά ο κ. Luthe, θα βελτιώσει σημαντικά τις σχέσεις μεταξύ των πλατφορμών και των ξενοδόχων, καθώς μέχρι σήμερα ήταν μην ισορροπημένες. 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο