Κατά 59% θα αυξηθεί ο τουρισμός των νέων την επόμενη 10ετία

07-02-19 | ΤΑΣΕΙΣ

Αύξηση 59% θα καταγράψει ο τουρισμός των νέων την ερχόμενη δεκαετία, σύμφωνα με έκθεση της Συνομοσπονδίας Ταξιδίων WYSE, αποδεικνύοντας οτι οι ταξιδιώτες νεαρής ηλικίας ταξιδεύουν περισσότερο, για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και είναι πιο διασυνδεδεμένη από ποτέ.

Από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου οι εμπορικοί επισκέπτες και το κοινό της έκθεσης ITB του Βερολίνου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αναλυτικά τις νέες υπηρεσίες που προσφέρονται στα ταξίδια νέων. 

Σαράντα εκθέτες, στους οποίους περιλαμβάνονται backpacker, οικονομικά και designer ξενοδοχεία, χόστελ και διαδικτυακά πόρταλ και ενώσεις, καθώς και οργανωτές εκπαιδευτικών ταξιδίων και ταξιδίων νέων, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο Hall 4.1 της έκθεσης.

Για πρώτη φορά, η Ιταλία, που θα αντιπροσωπεύεται από την Τοσκάνη, και η νεοσύστατη Ομοσπονδιακή Ένωση Οργανωτών Σχολικών Εκδρομών (Federal Association of School Trip Organisers) θα παρουσιάσουν τα εξειδικευμένα προγράμματά τους για ταξιδιώτες νεαρής ηλικίας.

Από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου, στην Youth Incoming Germany Lounge, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εκτενές πρόγραμμα για την ψηφιοποίηση, τις νομικές πλευρές των ταξιδίων και τα εκπαιδευτικά ταξίδια.

Μεταξύ άλλων, στις 7 Μαρτίου, το Εθνικό Φόρουμ για τα Ταξίδια Νέων θα παρουσιάσει τις τελευταίες ρυθμίσεις στα εκπαιδευτικά ταξίδια ενώ θα παρουσιασθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην ενοποίηση των προτύπων στον τουρισμό των νέων. 

Επιπλέον, στις 8 Μαρτίου, οι καθηγητές θα πληροφορηθούν για τα ποικίλα ζητήματα που αφορούν τις σχολικές εκδρομές, και άπτονται της ασφάλειας, νομικών θεμάτων, οδηγού στο ταξίδι, της διδασκαλίας έξω από το σχολείο και της εκπαίδευσης κατά του bullying.

H Kίνα, η οποία έχει αναπτύξει σημαντική δυναμική στην αγορά τουρισμού των νέων, θα τεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων στις 7 Μαρτίου, κατά τις οποίες θα εξετασθεί ο αντίκτυπος της εν λόγω αγοράς στον παγκόσμιο τουρισμό.

Ειδικοί από το χώρο των εκπαιδευτικών ταξίδων της WYSE θα παρουσιάσουν, στο πλαίσιο workshop, τις τάσεις στην σύγχρονη αγορά τουρισμού των νέων. 

Όπως και στον τουρισμό περιπέτειας, τα αειφόρα ταξίδια γίνονται όλο και πιο σημαντικά για τη νέα γενιά ταξιδιωτών. Έμφαση θα δοθεί στα αειφόρα ταξίδια νεαρών ταξιδιωτών και παιδιών. 

Σπουδαστές του Hochschule Bremen θα πραγματοποιήσουν μια διασκεδαστική παρουσίαση για το πώς οι άνθρωποι όλων των ηλικιών μπορούν να ταξιδεύουν στη Γερμανία με ένα ελάχιστο αποτύπωμα άνθρακα. Για παράδειγμα, μπορούν να ανακαλύψουν ποιες είναι οι πραγματικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάθε φορά που ταξιδεύουν. 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ