CNT: Η Πελοπόνησσος στους top προορισμούς διακοπών για το 2019

04-02-19 | ΤΑΣΕΙΣ

H Πελοπόννησος είναι ανάμεσα στους 19 κορυφαίους προορισμούς για το 2019 στις προτάσεις του μεγαλύτερου ταξιδιωτικο΄περιοδικού στον κόσμο, Conde Nast Traveller.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, την ώρα που τα διάσημα ελληνικά νησιά όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος αντιμετωπίζουν τις πιέσεις του υπερ-τουρισμού, οι πιο ψαγμένοι ταξιδιώτες κατευθύνονται στην ελληνική ενδοχώρα ανακαλύπτοντας την Ελλάδα εκτός υψηλής σεζόν. 

Η Πελοπόννησος, σύμφωνα με τους συντάκτες του Conde Nast Traveller, αποτελούσε άγνωστο προορισμό για πολλούς πριν τη λειτουργία του Costa Navarino το 2010, οπότε το αεροδρόμιο Καλαμάτας ξεκίνησε να υποδέχεται διεθνείς πτήσεις, προσφέροντας εξοικονόμηση χρόνου στα οδικά ταξίδια από την Αθήνα και ενισχύοντας τις αφίξεις στην περιοχή κατά 15%.

Το 2019, αποκαθίσταται η λειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης που συνδέει το λιμάνι της Πάτρας με τον Πύργο στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, έπειτα από 7 χρόνια. Το περιοδικό αναφέρει οτι το ταξίδι με το τρένο αποτελεί ιδανικό τρόπο για να εξερευνήσει κανείς αυτή την περιοχή, που αποτελεί προορισμό ευεξίας και σωματικής υγείας από τότε που ο Ιπποκράτης συνταγογραφούσε θεραμευτικά μασάζ με ελαιόλαδο και αθλητές διαγωνίζονταν στην Αρχαία Ολυμπία.

Αθλητές θα κατακλύσουν το Costa Navarino τον Απρίλιο του 2019 για τον πρώτο αγώνα Iron Man στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει κολύμβηση 1,9 χλμ. στο Ιόνιο, ποδηλασία ανάμεσα στα ελαιόδεντρα και μαραθώνιο κατά μήκος της Βοϊδοκοιλιάς.

Στις δυτικές ακτές υπάρχουν πολλές αμμουδιές με το περιοδικό να κάνει αναφορά στην Κουρούτα.

Το Μάιο ανοίγει το ξενοδοχείο Dexamenes σε ένα εγκατελειμμένο οινοποιείο μπροστά στη θάλασσα.

Η Πελοπόννησος έχει περισσότερα οινοποιεία και ποικιλίες οίνου σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Ο πρώτος προορισμός σπα στην Ελλάδα, το Euphoria Retreat, έχει αναπτυχθεί σε εγκαταστάσεις ενός πρώην Βυζαντινού μοναστηριού προσφέροντας πολλές δραστηριότητες στη φύση, όπως αναρρίχηση, ράφτινγκ και αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Στην οικογενειακή επιχείρηση Villa Vager Mani, που στεγάζεται σε οχυρωμένο αρχοτικό του 1858, προσφέρονται δραστηριότητες όπως πεζοπορία, τοξοβολία, καγιάκ και καταδύσεις. 

Είκοσι λεπτά από την Καρδαμίλη, από το 2020 θα προσφέρεται προς τρίμηνη ενοικίαση η πιο ελκυστική βίλα στην Πελοπόννησο, ένα πέτρινο σπίτι πάνω από έναν ιδιωτικό όρμο που κτίστηκε από τον ταξιδιωτικό συντάκτη Patrick Leigh Fermor τη δεκαετία του ‘60.

Οι υπόλοιποι προορισμοί που προτείνονται από το περιοδικό ως κορυφαίοι για το 2019 είναι...

-Αίγυπτος
-Ματέρα, Ιταλία
-Πέρθ, δυτική Αυστραλία
-Χάιλαντ Σκωτίας
-Τουρκική Ριβιέρα
-Άγιος Βαρθολομαίος, Καραϊβική
-Αρλ, Γαλλία
-Valle de Guadalupe
-Νέα Ορλεάνη
-Ταϊτή
-Μοζαμβίκη
-Ναμίμπια
-Τσενγκτού, Κίνα
-Τρανσυλβανία, Ρουμανία
-Παταγονία
-Μουμπάι
-Σιγκαπούρη
-Τασμανία, Αυστραλία

διαβάστε ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες
Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων
Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους