ETC- Ελληνικός τουρισμός | Αύξηση 19% των διεθνών αφίξεων το α' 6μηνο

07-11-18 | ΤΑΣΕΙΣ

Αύξηση 7% παρουσίασαν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2018, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη να καταγράφεται στους Νότιους/ Μεσογειακούς προορισμούς.

Η Ελλάδα είχε αύξηση 19%, καθώς ο εποχιακός τουρισμός και το διαφοροποιημένο προϊόν της αποδείχθηκε ιδιαίτερα ελκυστικό την εν λόγω περίοδο.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκή Επιτροπής Ταξιδίων (ETC), European Tourism - Trends & Prospects 2018, 32 από τους 34 προορισμούς στην Ευρώπη σημείωσαν ανάπτυξη το καλοκαίρι, και ένας στους 4 σε διψήφιο ποσοστό.

Η Τουρκία (+23%) είχε διψήφια αύξηση από όλες τις αγορές που καταγράφηκαν στην έκθεση, χάρη στη βελτίωση του κλίματος ασφάλειας στη χώρα και τη πτώση της λίρας.

Η Σερβία είχε ανάπτυξη 15% χάρη στην ελαστική πολιτική της με τις visa από την Κίνα και τη βελτίωση των αεροπορικών συνδέσεων.

Η Μάλτα, με αύξηση 16%, βοηθήθηκε από την ανακήρυξή της ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Πολιτισμού για το 2018.

Στην Ισλανδία (+6%) η ισχυρή ζήτηση από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία αντιστάθμισε τις μειώσεις από μεγάλο εύρος αγορών, ενώ η απόκτηση μεριδίου ταξιδιωτών από τους ανερχόμενους προορισμούς της Β. Αφρικής και της Τουρκίας εξηγεί τη σταθερή εικόνα στην Ισπανία (-0,1%).

Η ζήτηση για ταξίδια στην Ευρώπη από μακρινές αγορές παρέμεινε ισχυρή. Όλοι οι ευρωπαϊκοί προορισμοί παρουσίασαν ανάπτυξη από την αγορά των ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να έχει αύξηση 8% το 2018.

Οι κινέζοι ταξιδιώτες αποτέλεσαν μεγάλο μέρος αφίξεων, ειδικά στα Βαλκάνια. Το τουριστικό έτος Τουρκίας στην Κίνα έδωσε μεγάλη ώθηση στην άνοδο των κινέζων επισκεπτών της χώρας κατά 87% ενώ η βελτίωση των αεροπορικών συνδέσεων οδήγησαν σε αυξήσεις ρεκόρ τη Σερβία (+104%), το Μαυροβούνιο (+64%) και την Κροατία (+41%).

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο