Τα οικογενειακά ταξίδια θα αυξηθούν 25% μέχρι το 2022

18-10-18 | ΤΑΣΕΙΣ

Ετήσια αύξηση 4,6% αναμένεται να καταγράψει μέχρι το 2022 η αγορά οικογενειακών ταξιδίων παγκοσμίως, φθάνοντας τα 376 εκατ. ταξίδια έναντι 300 εκατ. το 2017, σύμφωνα με έρευνα της GlobalData. Εν ολίγοις, αναμένεται αύξηση 25% μέσα στην ερχόμενη 5ετία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα οικογενειακά ταξίδια αντιπροσωπεύουν το 30,8% του εξερχόμενου τουρισμού και θα διατηρήσουν το μεγάλο μερίδιό τους μέχρι και το 2022 χάρη κυρίως στην κινεζική αγορά ταξιδιωτών. 

Η επικεφαλής Ταξιδίων και Τουρισμού της GlobalData, Sara Grady, επισημαίνει ότι την ώρα που το διαθέσιμο εισόδημα αυξάνεται και οι ανερχόμενες αγορές ανοίγουν τα σύνορά τους, θα καταγραφούν τάσεις όπως οδικές διακοπές από ομάδες ταξιδιωτών πολλών διαφορετικών ηλικιών, ιδιαίτερα από μεγάλες αγορές εξερχόμενου τουρισμού όπως η Κίνα. Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία για τη βιομηχανία, εάν καταφέρει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των οικογενειακών διακοπών.

Η αγορά οικογενειακών διακοπών χαρακτηρίζεται από τις εκπλεπτυσμένες και διαφορετικές απαιτήσεις των ταξιδιωτών της, και η βιομηχανία χρειάζεται πλέον να προσαρμοσθεί στις επιθυμίες και ανάγκες πολλών διαφορετικών ηλικιακών γκρουπ και καταναλωτών που, περισσότερο από ποτέ, είναι συνηθισμένοι σε εξατομικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα.

Από την παροχή περισσότερων δραστηριοτήτων μέχρι την τεχνολογία, πολλά στοιχεία πρέπει να ληφθούν υπόψη στην ικανοποίηση αυτών των ταξιδιωτών. 

Τα οικογενειακά ταξίδια ξεφεύγουν από το παραδοσιακό πρότυπο διακοπών ήλιου-θάλασσας, προσφέροντας στα μέλη των οικογενειών το χρόνο να έρθουν πιο κοντά μεταξύ τους και να δημιουργήσουν δυνατές αναμνήσεις, σε μοναδικούς προορισμούς, ή σε πρωτότυπες διακοπές, από πολιτιστικά ταξίδια έως διακοπές περιπέτειας.

Ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικό να προσφέρουμε στους ταξιδιώτες κάτι πέρα από τον κανόνα ώστε να ξεχωρίζουν από το πλήθος και να ικανοποιήσουμε συγκεκριμένες απαιτήσεις τους, ανεξάτητα από την καταγωγή τους, τόνισε η κ. Grady.

διαβάστε ακόμα

Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων