Expedia: Λιγότερες ημέρες άδειας αξιοποιούν για διακοπές οι εργαζόμενοι το 2018

17-10-18 | ΤΑΣΕΙΣ

Αρνητικό ρεκόρ πενταετίας καταγράφει νέα έρευνα της Expedia.com ως προς τον αριθμό των ημερών αδείας, που αξιοποιούν για διακοπές οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ και σε άλλες 19 χώρες που μελετήθηκαν.

Τα στοιχεία δείχνουν  ότι οι Αμερικανοί σημειώνουν τη μεγαλύτερη μείωση ημερών αδείας που αφιερώνουν στις διακοπές στον κόσμο, και ακολουθούν οι Ιάπωνες και οι Ταϋλανδοί.

Έτσι, οι Αμερικανοί φαίνεται οτι δεν καταφέρνουν να αξιοποιήσουν τις 654 εκατ. ημέρες αδείας που λαμβάνουν το 2018.

Σύμφωνα με την έρευνα...

-Το 58% των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο θεωρούν εαυτούς στερημένους σε διακοπές, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τα επίπεδα του 2017 (53%) και του 2016 (49%).

-Οι γενιές Gen Z και millennials (18-34) παίρνουν δύο ημέρες μικρότερη άδεια κατά μέσο όρο (12) σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα εργαζομένων στις ΗΠΑ και νιώθουν περισσότεροι στερημένοι (68%).

-Η οικονομική κατάσταση είναι όλο και σημαντικότερος παράγοντας για τους Αμερικανούς που δεν έκαναν διακοπές το τελευταίο 6μηνο, με πάνω από τους μισούς να νιώθουν οτι δε μπορούν να καλύψουν το κόστος του ταξιδιού (54%, 11% περισσότεροι σε σχέση με το 2017), σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση στον κόσμο με εξαίρεση τη Ν. Κορέα.

-Οι Αμερικανοί αφιερώνουην κατά μέσο όρο 2 από τις ημέρες άδειας για διακοπές ετησίως σε υποχρεώσεις.

-Το 63% των Αμερικανών απέχουν από τις διακοπές για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών, με το 28% να απέχει από τις διακοπές πάνω από χρόνο. 

-Μάλιστα, το ένα τέταρτο ελέγχει το επαγγελματικό email τουλάχιστον μια φορά την ημέρα ενώ βρίσκεται σε διακοπές. Αυτό συμβαίνει παρότι είναι μικρός ο αριθμός των περιπτώσεων όπου απαιτείται από τους διευθυντές (17%), το προσωπικό (10%) και τους πελάτες (12%) η πρόσβαση καθημερινά σε εργασιακά ζητήματα.

-Για το 54% ο βασικός λόγος παράλειψης διακοπών είναι οικονομικός, για το 23% η επιδίωξη για ημέρες στο υπόλοιπα της άδειας και για το 17% η αδυναμία αποχής από τις εργασιακές υποχρεώσεις.

-Μετά τις διακοπές, ανεξάρτητα από τη διάρκειά τους, οι ταξιδιώτες νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην ικανότητά τους να επιλύουν προβλήματα καθώς και πιο αισιόδοξοι και εξωστρεφείς. Οι διακοπές μεγάλης διάρκειας φαίνεται οτι έχουν ελαφρώς καλύτερα αποτελέσματα στην ψυχολογία των ταξιδιωτών. 

Ένας από τους λόγους που οι ταξιδιώτες δεν χρησιμοποιούν τις ημέρες άδειας είναι οτι εξοικονομούν χρήματα για ένα ακριβό και μεγάλο ταξίδι, κάτι που σημαίνει οτι όταν ταξιδεύουν κάνουν διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας, δήλωσε ο επικεφαλής επικοινωνίας της Expedia, Nisreene Atassi.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ