Τουρισμός: Όλες οι τάσεις στα μοναχικά ταξίδια- Τι προτιμούν οι Ασιάτες και τι οι Δυτικοί

01-10-18 | ΤΑΣΕΙΣ

H ξεκούραση και ο χρόνος ξεγνοιασιάς είναι ο κύριος λόγος (61%) για τον οποίο όλο και περισσότεροι σύγχρονοι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο πραγματοποιούν μοναχικά ταξίδια, έναντι 48% όσων ταξιδεύουν με φίλους.

Οι ταξιδιώτες επίσης ταξιδεύουν μόνοι για να ξεφύγουν από την καθημερινή ρουτίνα (52%) και να εξερευνήσουν νέους πολιτισμούς (45%).

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε έρευνα του online τουριστικού γραφείου Agoda – διεξήχθη από την YouGov τον Ιούνιο του 2018 σε δείγμα 10.784 ατόμων που ταξίδεψαν την περασμένη χρονιά στο Ην. Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, το Βιετνάμ, την Ταϋλάνδη και την Κίνα – σε σχέση με τις τάσεις στα μοναχικά ταξίδια για το 2018.

Οι Ασιάτες (ταξιδιώτες από την Κίνα, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϋλάνδη, το Βιετνάμ) που ταξιδεύουν μόνοι τείνουν να είναι νεαρής ηλικίας (το 41% είναι Millennials και το 38% είναι της γενιάς Ζ) ενώ στους Δυτικούς (ταξιδιώτες από το Ην. Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία) τα ταξίδια αυτά προτιμούν οι Baby Boomers (39%) και οι Gen X (24%).

Οι δυτικοί που ταξιδεύουν μόνοι τείνουν να κάνουν ταξίδια μεγαλύτερης διάρκειας, με το 34% να πραγματοποιεί από 4 έως 7 διανυκτερεύσεις, και είναι 2 φορές πιο πιθανό για αυτούς να κάνουν ταξίδια 14 διανυκτερεύσεων τουλάχιστον (20% έναντι 10%).

Οι γενικές Millennial και Gen Z των Ασιατών που ταξιδεύουν μόνοι τείνουν να πραγματοποιούν λιγότερες διανυκτερεύσεις, με το 46% να προτιμά από μία έως 3.

Οι μοναχικοί ταξιδιώτες δαπανούν περισσότερο χρόνο στα λάπτοπ και στα κινητά τους τηλέφωνα (2 ώρες την ημέρα, δηλαδή 15% περισσότερο χρόνο σε σύγκριση με όσους ταξιδεύουν μαζί με φίλους και 26% περισσότερο σε σχέση με τα οικογενειακά ταξίδια).

Οι Ασιάτες τείνουν να δαπανούν 4 τουλάχιστον ώρες την ημέρα στις οθόνες τους σε διπλάσιο βαθμό σε σύγκριση με τους δυτικούς (31% έναντι 12%).

Είτε πρόκειται για ταξίδια αναψυχής, επαγγελματικά ή συνυδασμό των δύο (bleisure), οι ανεξάρτητοι μοναχικοί ταξιδιώτες κατευθύνονται κυρίως σε κοσμοπολίτικες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με στοιχεία κρατήσεων της Agoda, η Μπανγκόγκ είναι ο κορυφαίος προορισμός των Ασιατών που ταξιδεύουν μόνοι αυτή τη χρονιά, ενώ το Λονδίνο των δυτικών. Οι πόλεις αυτές διαθέτουν πολλά αξιοθέατα και πολλές επιλογές για ψώνια, νυχτερινή ζωή, πολιτιστικές δραστηριότητες και εστίαση.

Το Τόκιο είναι δημοφιλής προορισμός τόσο για τους Ασιάτες όσο και για τους Δυτικούς μοναχικούς ταξιδιώτες, καθώς βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των πιο περιζήτητων προορισμών και για τις 2 κατηγορίες ταξιδιωτών. 

Δείτε τους κορυφαίους προορισμούς...

διαβάστε ακόμα

Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη