Έρευνα: Ακριβότερα τα ξενοδοχεία και οι αερομεταφορές το 2019

24-07-18 | ΤΑΣΕΙΣ

Σε υψηλότερες τιμές στα ξενοδοχεία και στις αερομεταφορές θα οδηγήσει το 2019 η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και η αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα Global Travel Forecast των GBTA και Carlson Wagonlit Travel, οι τιμές στα ξενοδοχεία και τα αεροπορικά εισιτήρια, σε παγκόσμιο επίπεδο, θα παρουσιάσουν αύξηση 3,7% και 2,6% το 2019, ενώ στη δυτική Ευρώπη οι αυξήσει θα κυμανθούν στο 5,6% και 4,8% αντίστοιχα.

Οι προβλέψεις για αύξηση των τιμών στα ξενοδοχεία σχετίζονται άμεσα με την ανάπτυξη στον κλάδο των αερομεταφορών, η οποία ευθύνεται για τη ζήτηση ξενοδοχειακών δωματίων. Το περιβάλλον των ξενοδοχείων θα μεταβληθεί ως αποτέλεσμα περαιτέρω συγχωνεύσεων, καθώς τα ακριβά ξενοδοχεία και τα ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας ανταγωνίζονται για την προσέλκυση νεαρών ταξιδιωτών, οι οποίοι τείνουν να προτιμούν τα μπουτίκ ξενοδοχεία.

Ο χώρος των αερομεταφορών θα διαμορφωθεί από την είσοδο εξαιρετικά μακρινών πτήσεων, την τάση των αερομεταφορέων προς νέα μοντέλα διανομής και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τις εταιρίες χαμηλού κόστους, οι οποίες πλέον πιέζουν την αγορά για δι-ηπειρωτικές πτήσεις. Εξαιτίας της αυξανόμενης τιμής πετρελαίου και του ανταγωνισμού λόγω έλλειψης πιλότων, αναμένονται αυξήσεις στους ναύλους.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός