Έρευνα Hilton: Η περιέργεια βασικό κίνητρο διακοπών για το 73% των Αμερικανών

20-07-18 | ΤΑΣΕΙΣ

Η περιέργεια αποτελεί σημαντικό κίνητρο των ανθρώπων για ταξίδια, με το 73% να αναζητά την ικανοποίησή της στις διακοπές, μέσα από τοπικές εμπειρίες στους προορισμούς και εξατομικευμένες δραστηριότητες που ικανοποιούν τη δίψα για άγνωστα μονοπάτια.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Curio Collection της Hilton σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.000 Αμερικανών καταναλωτών.

Παρότι μόλις το 20% των ανθρώπων εκτιμάται ότι διαθέτουν το «γονίδιο της περιέργειας», που είναι το DRD4-7R, η έρευνα έδειξε ότι το 91% θεωρεί ότι έχει την περιέργεια να ανακαλύψει νέες δραστηριότητες και προορισμούς.

Η περιέργεια είναι τρόπος ζωής και παίζει ρόλο-κλειδί στη διαδικασία προγραμματισμού διακοπών. Ειδικότερα, η έρευνα έδειξε τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει τους ταξιδιώτες στην εξερεύνηση ενός νέου προορισμού…

-Το 60% πιστεύει ότι έχει μεγαλύτερη περιέργεια από το μέσο άνθρωπο και το 53% επιθυμεί να είναι πιο ανοικτό σε νέες εμπειρίες.

-Πάνω από το 90% των Αμερικανών ταξιδεύουν με σκοπό να ανακαλύψουν κάτι νέο, και το 79% θεωρεί προτεραιότητα τις καινούριες γνώσεις στις διακοπές.

-Το 55% αναφέρουν ότι οι διακοπές αποτελούν πρωταρχικά μια διέξοδο εξερεύνησης και ξεκούρασης.

-Το 57% επιθυμούν να μπορούσαν να δαπανήσουν περισσότερο χρόνο στην εξερεύνηση νέων εμπειριών που τους ενδιαφέρουν περισσότερο, όπως η επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους, τα γεύματα σε κορυφαία εστιατόρια και η εμπειρία σαφάρι.

-Το 64% θεωρούν ότι η καταλληλότερη συντροφιά στα ταξίδια είναι κάποιος που είναι περίεργος να ανακαλύψει νέες εμπειρίες. Το 65% προκρίνει τον/την σύζυγο ή σύντροφο ως την καλύτερη παρέα για νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες, ενώ το 25% προτιμούν μοναχικά ταξίδια.

Μάλιστα, η έρευνα κατατάσσει τους Αμερικανούς ταξιδιώτες σε ειδικές κατηγορίες, ανάλογα με τον τύπο της περιέργειάς τους για νέες εμπειρίες…

- Curious Culturalists | Τείνουν να είναι γυναίκες από τη γενιά των millennials, οι οποίες είναι δυο φορές πιο πιθανό να λατρεύουν τον πολιτισμό σε σχέση με τους υπόλοιπους ταξιδιώτες.

- Curious Challengers | Προτιμούν να εξερευνούν εξωτικούς και άγνωστους προορισμούς. Η περιέργειά τους τους ωθεί να επισκεφθούν την υψηλότερη κορυφή ενός βουνού. Το 69% εξ αυτών προτιμά ταξίδια στο εξωτερικό γιατί έτσι εκτίθενται σε διαφορετικούς πολιτισμούς.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»