Eurostat: Το 64% των Ελλήνων δεν έκανε διακοπές το 2016

29-06-18 | ΤΑΣΕΙΣ

Ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού χωρών της Ευρώπης που ταξιδεύουν λιγότερο σημειώνουν οι Έλληνες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους αναφέρουν ως λόγο την έλλειψη χρημάτων. 

Αυτό δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat από το 2016, σύμφωνα με τα οποία το 64,4% του πληθυσμού στην Ελλάδα απέχει από τα ταξίδια, εκ των οποίων το 74,6% απέχει για οικονομικούς λόγους. Το ποσοστό που επικαλείται οικονομική αδυναμία, είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη.

Εκτός από τους Έλληνες, οικονομική αδυναμία επικαλούνται και οι Πορτογάλοι (66%) και οι Κροάτες (62%). Οι Σουηδοί (60%), οι Σλοβάκοι (57%), οι Πορτογάλοι (53%), οι Βέλγοι (44%), οι Αυστριακοί (38%), οι Γερμανοί και οι Φινλανδοί (35% για κάθε χώρα) που δεν ταξιδεύουν ανέφεραν έλλειψη ενδιαφέροντος ή κινήτρου για ταξίδια.

Τα προβλήματα υγείας κυριαρχούν ως βασικότερο εμπόδιο στα ταξίδια για το 40% των Τσέχων και το 39% των Γερμανών ενώ η εργασία ή οι σπουδές εμποδίζουν το 31% των Πορτογάλων και το 25% των Βέλγων, των Γερμανών και των Αυστριακών.

Το 38% των Ευρωπαίων δεν έκανε διακοπές το 2016

Το 62% του πληθυσμού στην Ευρώπη (ηλικίας άνω των 15 ετών) πραγματοποίησε τουλάχιστον ένα ταξίδι για προσωπικούς λόγους το 2016. Οι μισοί ταξίδεψαν τουλάχιστον μια φορά στο εσωτερικό της χώρας τους με τουλάχιστον μία διανυκτέρευση και το ένα τρίτο έκανε τουλάχιστον ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Το 48% των Ευρωπαίων που δεν ταξίδεψε ανέφερε ως λόγο την οικονομική αδυναμία, το 20% λόγους υγείας και άλλο ένα 20% έλλειψη διάθεσης για ταξίδι. Άλλοι λόγοι ήταν η εργασία ή οι σπουδές (16%) και οικογενειακές δεσμεύσεις (13%).

Οι οικονομικοί λόγοι αναφέρονται ως κύριο εμπόδιο για ταξίδια από όλες τις ηλικίες, εκτός από τους άνω των 65 ετών, όπου κυριαρχούν οι λόγοι υγείας.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων