Selfie Drone: Tο νέο «smartphone με φτερά» είναι η νέα μόδα στις διακοπές

26-06-18 | ΤΑΣΕΙΣ

Ένα αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπών, είναι εκείνο που μένει για πάντα, είτε τυπωμένο μέσα σε άλμπουμ με προστατευτικό ρυζόχαρτο, είτε αποθηκευμένο και ταξινομημένο σε κάρτες μνήμης.

Υπήρχε ωστόσο μία εποχή, όχι πολύ μακρινή, όπου ανυπομονούσε κανείς να παραλάβει το «έργο» των διακοπών του από το φωτογραφείο, διαδικασία η οποία πολλές φορές διαρκούσε μέρες, κάνοντας γλυκιά την προσμονή των τυπωμένων αναμνήσεων.

Η χαρά, η υπερηφάνεια αλλά και η απογοήτευση ήταν μέσα στο παιχνίδι, γιατί ουσιαστικά ο ερασιτέχνης φωτογράφος δεν μπορούσε να ξέρει εάν αποτύπωσε τις πολύτιμες στιγμές της ξενοιασιάς όπως ακριβώς θα ήθελε. Έτσι, προέκυπταν αναπάντεχες εκπλήξεις, θετικές και αρνητικές. Βέβαια, ένα φευγαλέο πρωταγωνιστικό ρόλο είχε και η πολαρόιντ , η οποία τυπωνόταν αυτόματα, όμως εκτός του ότι το φιλμ της κόστιζε ακριβά, το θέμα της φωτογραφίας αλλοιωνόταν με τον καιρό τόσο που στο τέλος δεν θύμιζε σε τίποτα την αρχική αποτύπωση.

Έπειτα, έφτασε η ψηφιακή εποχή, η οποία συνεχώς εξελίσσεται  με ραγδαίους ρυθμούς: τα ντοκουμέντα των διακοπών διασφαλίζονταν πλέον,  μπορούν να βελτιωθούν, να τροποποιηθούν, να καλλωπίσουν τα αυγουστιάτικα φεγγάρια και να παραπέμπουν περισσότερο σε επαγγελματική δουλειά, παρά σε αυθόρμητα καλοκαιρινά ενσταντανέ. Στη συνέχεια, ανακαλύφθηκαν και έγιναν πάγια μόδα οι αυτοφωτογραφήσεις, άλλως “selfie”, οι οποίες μπήκαν για τα καλά στα απαραίτητα των διακοπών, όσο είναι το αντηλιακό και η πετσέτα θαλάσσης.

Όμως η κορύφωση όλων των απεικονιστικών εξελίξεων σήμερα, είναι το “Selfie Drone”.  Τα drones έχουν κατακτήσει μια αξιόλογη θέση στον ουρανό της προσωπικής ευχαρίστησης αλλά κυρίως της επαγγελματικής δημιουργίας-είτε πρόκειται για κινηματογράφηση μεγάλης χολιγουντιανής παραγωγής, είτε για ιδιωτική εταιρεία security ξενοδοχείου, τα drones τείνουν να ξεπεράσουν σε αριθμό τα κουνούπια της ζεστής θερινής νύχτας.

Εκμεταλλευόμενες την επιτυχία των δύο κατηγοριών, selfie και drones, οι εταιρείες τεχνολογίας αποφάσισαν να τις ενώσουν, παράγοντας το Selfie Drone, το νέο «smartphone με φτερά», όπως διατείνονται.

Τι κάνει αυτό το drone τόσο ξεχωριστό; Κατ’ αρχήν η ευκολία στη χρήση του, όπου είναι παρόμοια με το χειρισμό ενός smartphone κινητού.  Δεύτερον, το μικρό του μέγεθος, που χωράει στην τσέπη και τρίτον η χαμηλή τιμή του, η οποία ξεκινά από τα περίπου 90 ευρώ .

Ο καθένας μπορεί  να πετάξει το selfie drone πολύ εύκολα, να το κάνει να αιωρείται, να σταματά σε οποιοδήποτε ύψος και να απολαμβάνει τα αποτελέσματα μιας διαρκούς αυτοφωτογράφησης άλλου επιπέδου.  Οι εταιρείες κατασκευής του , οι οποίες αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς, πρεσβεύουν ότι όλα τα σχετικά μοντέλα διαθέτουν ποιοτική κάμερα, τόσο για αυτοφωτογράφηση όσο και για αυτοβιντεοσκόπηση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης, είναι να κατεβάσει την αντίστοιχη εφαρμογή στο smartphone του.

Το μόνο που μένει πλέον να διαπιστωθεί από όλη αυτή την εξέλιξη, είναι το πόσο θα απολαμβάνει ο τουρίστας τις διακοπές του άμεσα, μέσα από τα δικά του μάτια.

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»