«Φίλα μια Κοκκινομάλλα»: Τα κόκκινα μαλλιά δημιουργούν ένα νέο ταξιδιωτικό ρεύμα!

07-06-18 | ΤΑΣΕΙΣ

Μετά τους μυστήριους μύθους περί μαγείας, τη ζωγραφική τέχνη και το Hollywood, οι φλογερές κοκκινομάλλες, άλλως «τζίντζερς», κατακτούν και ένα διόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι του City Break τουρισμού: ήδη σε χώρες όπως η Ιρλανδία, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις κόκκινες κοτσίδες,  η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Γεωργία, η Γερμανία, η Αυστραλία, οι ΗΠΑ και η Βραζιλία, φιλοξενούνται όλο το χρόνο διήμερα φεστιβάλ για κοκκινομάλλες και όχι μόνο, αφού αυτό το γονιδιακό «θαύμα» που αποτελεί το 1% του πληθυσμού, προσελκύει στις διασκεδαστικές αυτές  αποδράσεις και το υπόλοιπο 99% των ξανθών, καστανών και μελαχρινών τουριστών.

Χάριν αυτής της νέας τάσης, μόλις κυκλοφόρησαν τα νέα κοκκινομάλλικα “emoji”, για την πιστότερη αναπαράσταση των συναισθημάτων της κοκκινομάλλας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα κόκκινα μαλλιά γιορτάζουν και ταξιδεύουν

Αγγλία

-Kiss A Ginger Day:  «Φίλα μια κοκκινομάλλα-αλλά ρώτησε πρώτα» Κεντρικό Λονδίνο

-Ημέρα Redhead UK- Λονδίνο

-Gingers: Η συγκέντρωση - Πλύμουθ

Στο όνομα της διασκέδασης αλλά και απόδοσης τιμών στις κοκκινομάλλες και στους κοκκινομάλληδες, η Αγγλία διοργανώνει τρεις ετήσιες εκδηλώσεις γεμάτες μουσική, παιχνίδια, εκθέσεις και φυσικά άφθονη κόκκινη μπύρα, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου τόσο από τη χώρα όσο και έξω από αυτήν. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το Μεσαίωνα οι κοκκινομάλλες ήταν οι νούμερο ένα ύποπτες για μαγεία και οδηγούνταν στην πυρρά ως μάγισσες, σίγουρα έχουν γίνει μεγάλες πρόοδοι. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους.

Μπέλφαστ, Βόρεια Ιρλανδία

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που κρατούν από Παρασκευή έως και Κυριακή, σηματοδοτούνται από παραδοσιακά φαγητά με κορυφαίο τα κόκκινα φασόλια, τοπικά ποτά σε βαρέλια και πλήθος συναυλιών, με ειδικές εκπτώσεις για όποιον έχει κόκκινα μαλλιά εκ γενετής- και στην Ιρλανδία είναι πολλοί που δικαιούνται αυτής της έκπτωσης.

Τζίντζερ Pride Rally - Μελβούρνη, Αυστραλία

Στο Ράλι Τζίντζερ της Μελβούρνης,  παρουσιάζονται εναλλακτικά μουσικά συγκροτήματα και διοργανώνονται εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, με μοναδική τη δοκιμή της ομώνυμης μπύρας τζίντζερ. Η Αυστραλία έχει επίσης λόγους να υπερηφανεύεται για τις διάσημες κοκκινομάλλες της, όπως είναι για παράδειγμα η ηθοποιός Νικόλ Κίντμαν.

RossItalia - Μιλάνο, Ιταλία

Το λαμπερό περιβάλλον του Μιλάνο θέτει το ιδανικό σκηνικό για τις κοκκινομάλλες. Οι απανταχού τζίντζερ, θα διασκεδάσουν και θα επιδείξουν τις ιδιαίτερες ενδυμασίες τους, αφού η συγκεκριμένη διοργάνωση ορίζει αυστηρό, πολυτελές dress code.

Redhead Days Σικάγο, ΗΠΑ

Η Redhead Days Σικάγο είναι συνεργάτης της παγκοσμίου φήμης διοργάνωσης των Redhead στο Breda της Ολλανδίας. Η εκδήλωση του 2018 είναι η τέταρτη του είδους της και θα λάβει χώρα στο φετινό Φεστιβάλ Ιρλανδικής Αμερικανικής Κληρονομιάς. Η εκδήλωση συγκεντρώνει χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο, γιορτάζοντας με την καλύτερη ιρλανδική μουσική, φαγητό, χορό και πολιτιστικά εκθέματα για όλη την οικογένεια.

H «Νύχτα των Ζωντανών Κοκκινομάλληδων», Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Με το δικό τους, «μαύρο» χιούμορ, οι νεοϋορκέζοι δανείζονται τον τίτλο τηςγνωστής ταινίας τρόμου, «Η νύχτα των ζωντανών νεκρών» για να δημιουργήσουν τη «Νύχτα των Ζωντανών Κοκκινομάλληδων».  Οι πορτοκαλί κολοκύθες πρωταγωνιστούν τόσο στη διακόσμηση όσο και στα εδέσματα, ενώ αρκετές εκπλήξεις περιμένουν τους τζίντζερ και μη επισκέπτες.

Redhead Picnic Dunbar, Δυτική Βιρτζίνια, ΗΠΑ -

Η προσέλκυση περισσότερων από 800 κοκκινομάλληδων αναμένεται να καταρριφθεί, αφού οι διοργανωτές φέτος έχουν σχεδιάσει ένα «κόκκινο» φεστιβάλ άνευ προηγουμένου.

Ginger Pride - Ρώμη,  ΗΠΑ

Στην είσοδο των εκδηλώσεων, προσφέρονται αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας, αφού οι κοκκινομάλλες συνήθως έχουν λευκή επιδερμίδα και είναι επιρρεπείς στα εγκαύματα. Στη συνέχεια, λαμβάνουν χώρα παρελάσεις και καλλιστεία, με τη στέψη της κοκκινομάλλας της χρονιάς αλλά και του ωραιότερου ζευγαριού.

Red Love Festival - Βρετάνη, Γαλλία

Η Γαλλία διοργανώνει  το πρώτο Φεστιβάλ Red Love στο Chateaugiron της Βρετάνης, όπου οι κοκκινομάλληδες θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανή μουσική από τους τζίντζερ και μη μουσικούς, ελπίζοντας να προσελκύσουν χιλιάδες ανθρώπους σε κάθε ημέρα του φεστιβάλ, ενώ το βράδυ μετά την παρέλαση, θα προβληθούν κινηματογραφικές ταινίες. Τέλος, στην έκθεση φωτογραφίας οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα 727 κοκκινόμαλλα πορτρέτα του  Pascal Sacleux.

Redhead - Breda, Ολλανδία

Ίσως το μεγαλύτερο, το πιο τρελό και το πιο «κόκκινο»  γεγονός αυτού του είδους, αφού κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για τον μεγαλύτερο αριθμό φυσικών κοκκινομάλληδων σε ένα μέρος, το "Roodharigendag" και προσδοκά στο να καταρρίπτει το ρεκόρ κάθε χρόνο.

Ημέρα Redhead Germany - Αμβούργο, Γερμανία

Πρόκειται για μια διασκεδαστική αλλά χαλαρή συγκέντρωση τζίντζερ όπου προσφέρει ποικίλες εκδηλώσεις, εκθέσεις και δραστηριότητες, έχοντας  ως στόχο να φέρει τους ανθρώπους κοντά.

Εθνική Συνάντηση Φυσικών Κοκκινομάλληδων - Florianοpolis, Βραζιλία

Ο κύριος και η κυρία Redhead Day 2018 θα στεφθούν εδώ, στη Φλωριανάπολη της Βραζιλίας, μετά από ένα ξέφρενο διήμερο στους ρυθμούς της περίφημης βραζιλιάνικης μουσικής. Αν αναλογιστεί κανείς τη γονιδιακή προέλευση των Βραζιλιάνων, είναι πραγματικά εκπληκτικό το πόσοι από τους κατοίκους της έχουν κόκκινα μαλλιά.

Redhead Day Georgia – Τιφλίδα, Γεωργία

Ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα συνάντησης των κοκκινομάλληδων, όπου λαμβάνουν χώρα διαγωνισμοί, θεματικά παιχνίδια και εκπλήξεις για όλες τις ηλικίες, με είσοδο δωρεάν για το ευρύ κοινό. Και στη Γεωργία, με τη λήξη των εκδηλώσεων, γίνεται η μεγαλόπρεπη στέψη της κοκκινομάλλας και του κοκκινομάλλη της χρονιάς.

Για την ιστορία…

Τα κόκκινα μαλλιά υπάρχουν σε αρκετές αναφορές Ελλήνων συγγραφέων.  Ο ποιητής Ξενοφάνης για παράδειγμα, περιγράφει τους Θράκες με μπλε μάτια και κόκκινα μαλλιά, ενώ σε πολλά από τα αρχαία ελληνικά αγάλματα χρησιμοποιήθηκε το κόκκινο χρώμα στην κόμη τους, το οποίο συμβόλιζε το θάρρος και την τιμή.

Σήμερα, οι φυσικοί κοκκινομάλληδες υπολογίζονται σε 140 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Πρώτοι έρχονται οι Σκωτσέζοι, με ποσοστό 13%  και ακολουθούν οι Ιρλανδοί  με ποσοστό 10%. Ωστόσο, στους συγκεκριμένους λαούς, οι φέροντες το γονίδιο των κόκκινων μαλλιών, ξεπερνούν το ποσοστό του 40%.

Οι επιχειρήσεις που στοχεύουν στο συγκεκριμένο κοινό, έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, όπως καλλυντικά, αξεσουάρ, δώρα και εκδηλώσεις, παρουσιάζοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ημερομηνίες των εκδηλώσεων, στο gingerparrot.co.uk, το «επίσημο» site των κόκκινων μαλλιών.

διαβάστε ακόμα

In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή