DRV: Τα επαγγελματικά ταξίδια ανεβάζουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων

24-05-18 | ΤΑΣΕΙΣ

To 35% των εργαζομένων που πραγματοποιούν επαγγελματικά ταξίδια θεωρούν ότι είναι πιο παραγωγικοί κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού ταξιδιού σε σχέση με τις ημέρες που δουλεύουν από το γραφείο.

Οι εργαζόμενοι που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους υπολογίζουν ότι κατά μέσο όρο είναι 5% πιο παραγωγικοί στα ταξίδια σε σχέση με μια μέση ημέρα στο γραφείο. 

Σε αυτό βέβαια συμβάλλει σημαντικά η επιλογή μεταφοράς και οι εργασιακές συνθήκες κατά τη διάρκεια του ταξιδίου.

Ο τεχνικός εξοπλισμός, δηλαδή το λάπτοπ ή ακουστικά, μπορεί να ανεβάσει την παραγωγικότητα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της έρευνας Top Business Travel 2018 που διενήργησε η ένωση γερμανικών τουριστικών γραφείων, DRV, το Μάρτιο σε 100 διευθύνοντες συμβούλους που ταξιδεύουν συχνά και σε 102 εκτελεστικά στελέχη επιχειρήσεων και ειδικών από εταιρίες με περισσότερους από 250 υπαλλήλους.

Εντυπωσιακό είναι ότι σχεδόν ένας στους 5 ερωτηθέντες ομολόγησε ότι η παραγωγικότητά του ήταν άνω του 21% υψηλότερη στο επαγγελματικό ταξίδι σε σχέση με το γραφείο. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εργαζομένων, η παραγωγικότητά τους στα ταξίδια είναι ιδιαίτερα υψηλή στις ηλικίες 18-34 ετών, με σχεδόν τους μισούς να αναφέρουν ότι είναι πιο παραγωγικοί στο ξενοδοχείο, στο τρένο και στο αεροπλάνο σε σχέση με το γραφείο.

Το 42% εξ όσων πραγματοποιούν πάνω από 3 επαγγελματικά ταξίδια το μήνα, νιώθουν πιο αποτελεσματικοί στα ταξίδια παρά στο γραφείο. 

Εκτός από τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας που απαιτούνται για μεγαλύτερη παραγωγικότητα στο ταξίδι, όπως σταθερό ίντερνετ κατά τη διάρκεια του ταξιδίου (89%) και εξοπλισμός (86%), η επιλογή μεταφορικού μέσου έχει καθοριστική σημασία.

Το 90% των ερωτηθέντων είπαν ότι το μέσο μεταφοράς έχει ισχυρό και πολύ ισχυρό αντίκτυπο στις επιδόσεις τους και γι’ αυτό δεν πρέπει να επιλέγεται αυστηρά με όρους κόστους. Κατά την κράτηση επαγγελματικού ταξιδίου, πρέπει να δοθεί έμφαση στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα ο χρόνος μετάβασης στον προορισμό.

Αυτό περιλαμβάνει σύνδεση στο διαδίκτυο στο αεροπλάνο, για την οποία θα πλήρωνε επιπλέον το 41% των ερωτηθέντων. 

Το 38% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα πλήρωνε επιπλέον για γρήγορο τσεκ ιν, καθώς  αποφεύγοντας τις ουρές το 42% εκτιμά ότι αυξάνεται η παραγωγικότητα. Το 60% των ερωτηθέντων προτιμούν στα διαστήματα αναμονής πρόσβαση σε στάνταρ lounge, ακόμη κι αν αυτό ανεβάζει το κόστος της πτήσης.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια