Αυξάνονται τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στις τουριστικές επιχειρήσεις

23-05-18 | ΤΑΣΕΙΣ

Οι ταξιδιωτικές εταιρίες της Βρετανίας χρειάζεται να λάβουν προληπτικά μέτρα για να προστατευθούν από τον αυξανόμενο αριθμό περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο, σύμφωνα με νομικό σύμβουλο στο εργατικό δίκαιο.

Αυτό επισημαίνει η συνεργάτης της Ince & Co, Rebecca Thornley-Gibson, τονίζοντας ότι ο κλάδος των ταξιδίων και του τουρισμού είναι ιδιαίτερα ευάλωτος σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης λόγω της φύσης του.

Όπως εξήγησε ενώπιον μελών της ένωσης βρετανών τουρ οπερέιτορ, ΑΒΤΑ, κατά τη διάρκεια σεμιναρίου για το ταξιδιωτικό δίκαιο, στην ταξιδιωτική βιομηχανία κυριαρχεί η διασκέδαση, η φιλοξενία και τα ταξίδια στο εξωτερικό, και αυτό είναι που συντελεί στη δημιουργία τέτοιων καταστάσεων.

Για τους λόγους αυτούς οι εργοδότες πρέπει να αναμένουν τέτοια περιστατικά στο μέλλον και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα.

Τα πρόσφατα κινήματα «Me Too» και «Time's Up» έχουν διαδώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και ενισχύουν τις προθέσεις τους να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά.

Την ίδια ώρα, οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε άλλους κλάδους, αντί για την ήπια διευθέτηση τέτοιων υποθέσεων, δημοσιοποιούν και εκθέτουν στο κοινό ονόματα και καταστάσεις, με σκοπό να προστατεύσουν την εταιρική τους εικόνα.

Οι εταιρίες, είπε η κ. Thornley-Gibson, χρειάζεται να αξιολογούν τους κινδύνους στην κουλτούρα του χώρου εργασίας τους και να διασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοι είναι ενήμεροι για τους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να συμπεριφέρονται. 

Τόνισε δε, ότι από νομικής πλευράς, η παρενόχληση μπορεί να θεωρηθεί σεξουαλική ακόμη κι αν το άτομο που φέρεται να ασκεί παρενόχληση δεν είχε πρόθεση για αυτό, και προειδοποίησε ότι πλέον υπάρχει πολύ μικρότερη ανοχή σε τέτοια περιστατικά στο χώρο εργασίας.

διαβάστε ακόμα

Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη