Το έκτο ισχυρότερο διαβατήριο στον κόσμο έχει και φέτος η Ελλάδα

22-05-18 | ΤΑΣΕΙΣ

Έκτη στην παγκόσμια κατάταξη χωρών με διαβατήρια που προσφέρουν ελεύθερη πρόσβαση στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού, χωρίς να απαιτείται visa, είναι η Ελλάδα το 2018, σύμφωνα με τον δείκτη Henley Passport Index. Η χώρα μας παρέμεινε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην ίδια θέση, που είναι η καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας.

Η Ιαπωνία συνεχίζει να έχει το ισχυρότερο διαβατήριο στον κόσμο, προσφέροντας στους πολίτες της πρόσβαση άνευ visa σε 189 προορισμούς, έναντι 183 της χώρας μας.

Ακολουθεί η Σιγκαπούρη και η Γερμανία, οι οποίες βρίσκονται στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη βρίσκεται η Ασία (Ν. Κορέα) και ευρωπαϊκές χώρες (Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία).

Τα ΗΑΕ βρίσκονται στην 23η θέση, έχοντας ανέβει 38 θέσεις από το 2008, την καλύτερη ανοδική επίδοση χώρας στον κόσμο, στο δείκτη Henley Passport Index.

Ο δείκτης διαμορφώνεται από την επεξεργασία αποκλειστικών δεδομένων που προέρχονται από την Παγκόσμια Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ).

Οι ΗΠΑ και το Ην. Βασίλειο βρίσκονται στην 4η θέση, μαζί με το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία και την Πορτογαλία. Οι ΗΠΑ σκαρφάλωσαν κατά μία θέση στην κατάταξη σε σχέση με πέρυσι, ενώ το Ην. Βασίλειο παρέμεινε στην ίδια.

Η Κίνα ενίσχυσε φέτος τη θέση της ανεβαίνοντας στην 74η θέση έναντι της 68ης που κατείχε πέρυσι, αν και η πρόσβαση στις χώρες εξωτερικού χωρίς visa παραμένει χαμηλή σε απόλυτο αριθμό χωρών (70).

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour