Έρευνα: Αυτές είναι οι απαιτήσεις των σύγχρονων ταξιδιωτών από τα ξενοδοχεία

07-05-18 | ΤΑΣΕΙΣ

Η τεχνολογία αποτελεί κομβικό στοιχείο στη διαμόρφωση οικείας εμπειρίας διαμονής στο ξενοδοχείο, με το Wi-Fi και την τηλεόραση να είναι κορυφαία στη λίστα των χαρακτηριστικών στα δωμάτια.

Αυτό αποκαλύπτει έκθεση με τίτλο «Home Away from Home» που διενήργησαν η Sky και η ένωση ξενοδόχων Ην. Βασιλείου, UKHospitality, με σκοπό να προσφέρουν στους ξενοδόχους καλύτερη κατανόηση σε σχέση με τις ανάγκες του επισκέπτη και πώς αυτές ικανοποιούνται στο πλαίσιο επενδύσεων και βελτιώσεων στο ξενοδοχείο.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η έκθεση, το 76% των ταξιδιωτών επιλέξουν κατάλυμα βάσει των χαρακτηριστικών του δωματίου.

Οι επενδύσεις στην τεχνολογία μπορούν να βοηθήσουν ένα ξενοδοχείο να διασφαλίσει τις επιχειρήσεις του και να προσφέρει ξεκούραστες εμπειρίες μακριά από το σπίτι. Επίσης, η διασκέδαση Sky premium στο δωμάτιο μπορεί να αυξήσει τις δαπάνες επισκεπτών και να τους μετατρέψει σε επαναλαμβανόμενους.

Η έκθεση προβλέπει ότι οι έξυπνες εφαρμογές υποδοχής ξενοδοχείου, η ασύρματη φόρτιση και το Internet of Things – δηλαδή η διασύνδεση πολλαπλών συσκευών που επιτρέπει στους επισκέπτες να κοινοποιούν και να λαμβάνουν πληροφορίες μεταξύ τους – είναι οι μελλοντικές τάσεις στις οποίες οι ξενοδόχοι πρέπει να αρχίσουν να επενδύουν. 

Ακόμα, η τεχνητή νοημοσύνη καθώς και η εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα είναι τάσεις που τα ξενοδοχεία πρέπει να παρακολουθούν στενά την ερχόμενη πενταετία.

Σημαντικά ευρήματα προέκυψαν για τις 3 κορυφαίες αγορές επισκεπτών στο Ην. Βασίλειο και τις απαιτήσεις τους από το ξενοδοχείο. Συγκεκριμένα οι Αμερικανοί επισκέπτες θεωρούν απαραίτητο σε ποσοστό 70% το κλιματισμό στο δωμάτιο, το 42% το wifi και το 26% την πισίνα. Οι Γάλλοι θεωρούν απαραίτητο το πρωινό, τον κλιματισμό και αντίστοιχα ποσοστά ισχύουν για τους Γερμανούς.

Δείτε τον πίνακα...

 

διαβάστε ακόμα

Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά
Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025
Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»